Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP’nin 5’inci Büyük Kongresi yapıldı: Pervin Buldan ve Mithat Sancar yeniden seçildi

HDP’nin 5’inci Büyük Kongresi yapıldı: Pervin Buldan ve Mithat Sancar yeniden seçildi


HDP 5. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Arena’da toplandı. HDP’nin mevcut Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar yeniden seçildi.

Kongreye yoğun katılım gösteren HDP’lilerin kongreyi yakından takip edebilmesi için salonun önüne ekranlar yerleştirildi. Kongrenin divan başkanı olarak seçilen HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve HDP’li siyasetçilerin isimlerini okudu. Salondaki HDP’liler, bu isimleri tek tek alkışladı.

Kongreye, Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder, Sırrı Sakık, tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da katıldı.

SANCAR: ORTAK ADAY FİKRİNE AÇIĞIZ

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, mevcut ittifaklara alternatif olarak “Demokrasi İttifakı”nı inşa etmeye başladıklarını söyledi. Bu ittifakın geçici ve seçime dönük olmadığını vurgulayan Sancar, “Seçime bu ittifakla gireceğiz. Hedefimiz halkların, ezilenlerin, dışlananların ortak iradesinin parlamentoda en güçlü şekilde temsil hedefimizde en ufak bir tereddüdümüz yok.” dedi.

Mithat Sancar, Kürt sorununda çözüm için atılmasını istedikleri adımları şöyle sıraladı:

“Hak temelli eşit yurttaşlığın güvence altına alınması. Anadilde eğitim başta olmak üzere kimlik haklarının tanınması. Yerel demokrasinin kabul ve inşa edilmesi. Yargı aracılığıyla yaratılan bütün tahribatların, -daha açık söyleyeyim- tüm siyasi mahkumiyetlerin ve davaların sonuçları ile birlikte ortadan kaldırılması. Siyasi irade ve kazanımlara yönelik gasplara, başta belediyeler olmak üzere her alandaki kayyum rejimine son verilmesi.”

BULDAN: ‘BAŞKA BİR YOK VAR’ DİYORUZ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise “Türkiye halkları, kriz iktidarına da restorasyon siyasetine de asla mahkum ve muhtaç değildir. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki HDP, salt nehri geçmek üzere yapılan hiçbir siyasi hesapta köprü olmayacaktır. Bizler ‘Başka bir yol var’ diyoruz. O yol da HDP’nin kararlılıkla savunduğu üçüncü yoldur. Bu da tüm demokrasi güçleriyle birlikte yol alacağımız Türkiye’nin demokrasi ittifakı dediğimiz demokratik ittifaktır.” ifadelerini kullandı.

BULDAN VE SANCAR YENİDEN SEÇİLDİ

HDP 5. Büyük Kongresi’nde, Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar yeniden seçildi. Kongre, yapılan seçimlerin ardından sona erdi.

Bin 50 delegeden 806’sı oy kullandı. Oylama sonucunda, 797 geçerli, 9 geçersiz oy ile Buldan ve Sancar ile 100 kişilik asil, 50 kişilik yedek Parti Meclisi (PM), Merkezi Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulu seçildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version