Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hakkını aradığı için gözaltına alınan kadın işçi: Jandarma bizi Koç’un servisleriyle götürdü

Hakkını aradığı için gözaltına alınan kadın işçi: Jandarma bizi Koç’un servisleriyle götürdü


Koç Üniversitesi’nde haklarını istedikleri için görev yerlerinin değiştirilmesini kabul etmeyen işçiler dün okul önünde eylem yapmış, jandarmanın müdahalesiyle gözaltına alınmıştı. İşçilerin ‘hak’ mücadelesi bugün de devam ediyor.

Sosyal hakları için eylem yapan bir kadın çalışan, Jandarma’nın kendilerini Koç’un servis araçlarıyla taşıdığını anlattı. Kadın emekçi, “Haklarımızı arıyoruz. Bunlar bizim jandarmamız değil. Koç’un jandarması bunlar. Koç servisleriyle taşıdılar bizi hastaneye, jandarmaya. Koç bunları satın almış. Anneyim ben, iki çocuğumu okutuyorum. Zulme ve baskıya karşı buradayız. Açız biz açız. Taşeron altında kölelik sistemiyle Koç bizi sömürüyor. İnsanlık suçu işleniyor burada.” dedi.

Koç Üniversitesi’nde sosyal hakları için direnen emekçi kadın böyle seslendi: Bu jandarma bizim jandarmamız değil. Koç’un arabalarıyla bizi gözaltına aldılar dün. Koç, jandarmayı satın almış. 2 çocuğumu okutuyorum anneyim ben. Ekmeğim için buradayım@kocuniiscileri pic.twitter.com/8lD7pJkarE

— Yol TV (@YolTV) July 19, 2022

 

NE OLMUŞTU?

Ramazan ayı içerisinde 103 işçinin imzası bulunan bir dilekçe üniversite yönetimine iletilmişti. Dilekçe iki basit talepten oluşuyordu: ramazan yardım paketi ve bayram ikramiyesi.

Taşeron firma yönetimine göre, bu dilekçenin verilmesi ‘suç’ teşkil ediyor. Dilekçenin verilmesinden bir süre sonra altı işçi taşeron firma tarafından çağrıldı ve kendilerine üst işverene dilekçe vermelerinin suç olduğunu iddia eden bir beyan okundu, işçilerden bu beyanı imzalamaları istendi. İmza atmayı reddeden işçiler belgenin kopyasını istedilerse de firma yetkilileri vermeyi reddetti.

Temmuz ayının başında ise bu altı işçi ani bir şekilde üniversitenin kampüse uzak birimlerinde görevlendirildiler. Gerekçe ise eleman eksikliğiydi! Yeni çalışma yerlerini kabul etmemeleri durumunda ise sözleşmelerinin tek taraflı feshi ile tehdit edildiler. İşçiler sürgün niteliği taşıyan bu görevlendirmeleri kabul etmiyor. Çalışma yerlerine geri dönene kadar mücadelelerine devam edeceklerini duyuruyorlar.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version