Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gökbakar: Bu KYK borçlarını yapılandırma falan değil, silmeniz lazım

Gökbakar: Bu KYK borçlarını yapılandırma falan değil, silmeniz lazım


Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) üniversite eğitimleri süresince kredi alan mezunlar, son dönemde ana paraya eklenen faiz miktarının borçlarının 4 katına ulaştığını gösteren paylaşımlarda bulunmuşlardı. 

Yurt İçi Üretici Enflasyon oranına (Yİ-ÜFE) göre ödenmeyen kredilere faiz ekleyen KYK’ye sosyal meedyadan binlerce mezun tepki göstermiş, yüzbinlerce liralık fazileri ödeyemeyeceklerini dile getirmişlerdi.

Sosyal medyadaki tepkiler üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu da “KYK borçlarınızı ödemeyin” çıkışı yapmıştı. Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri takdirde bu borçları sileceklerini de vurgulamıştı. 

Tartışmaların büyümesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde hükümetin KYK borçları konusunda çalışma yaptığını ve en kısa zamanda bunun sonuçlarının açıklanacağını duyurmuştu. 

KYK borçları konusunda gençlere bazı ünlü isimler de destek verdi. Son olarak Şahan Gökbakar da KYK borçları ile ilgili paylaşımlar yaptı. 

‘AKIL ALMIYOR, VİCDAN KABUL ETMİYOR’

“Bu KYK borçlarını yapılandırma falan değil, silmeniz lazım” diyen Gökbakar, şunları yazdı:

“Bu KYK borçlarını yapılandırma falan değil, silmeniz lazım. Somali’ye 1 milyar dolar, sığınmacıya 40 milyar dolar, iş insanının vergi borcunu sil 1 milyar dolar… Ama 27 bin TL verdiğin üniversite öğrencisinden, kendi evladından, faizle 70-80 bin TL iste! Akıl almıyor, vicdan kabul etmiyor. Borçların silinmesi derken ana paradan bahsetmiyorum tabi ki… Faizin silinmesinden bahsediyorum. 27 bin TL ana kredinin, geri alınırken faizle 80-90 binTL olması olacak şey değil…”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version