Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

George Floyd’u öldüren eski polis Chauvin’e ikinci bir hapis cezası daha

George Floyd'u öldüren eski polis Chauvin'e ikinci bir hapis cezası daha


ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde 25 Mayıs 2020’de Siyah ABD’li George Floyd’u gözaltına aldığı sırada boynuna baskı yaparak ölümüne neden olan eski polis memuru Derek Chauvin, Federal mahkemede görülen davada Hakim, eski polis memuru Floyd’u insan haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle suçlu buldu.

Chauvin, 245 ay hapis cezasına mahkum edildi. Chauvin ayrıca, federal cezaevine nakledilecek.

Floyd’u öldürdüğü için “cinayet” suçlamasıyla 22,5 yıl hapis cezası bulunan Chauvin, Aralık ayında “vatandaşlık haklarını ihlal” suçlamasını kabul etmişti. The New York Times’ın haberine göre, aldığı hapis cezalarını “aynı anda” çekecek olan Chauvin, federal hapishaneye sevk edilecek.

Derek, federal savunma anlaşması aşamasında, 2020 yılında George Floyd’a ve 2017 yılında Siyah ABD’li John Pope’a karşı “aşırı güç” kullandığını kabul etmişti. Buna göre, Pope polis memurlarına karşı “hiçbir saldırgan hareket yapmamış” olsa da Chauvin, el feneriyle Pope’a defalarca vurmuş ve diziyle Pope’u 15 dakikadan fazla yerde hareketsiz bırakmıştı.

Dünkü (7 Temmuz) karar duruşmasında konuşan Pope, “Derek Chauvin’in elinde sanki insan değilmişim gibi muamele gördüm” dedi.

Amerika’nın Sesi (VOA) Türkçenin aktardığına göre, dünkü duruşmada konuşan George Floyd’un kardeşi Philonise Floyd da hakimden Chauvin’in ömür boyu hapse mahkum edilmesini talep etti.

Derek Chauvin’in “en azından özür dilemiş olmasını dilediğini” söyleyen Philonise Floyd, “Bu benim kardeşimi geri getirmeyecek. Ne yaptığının farkındaydı ve bunu kasıtlı olarak yaptı” ifadelerini kullandı.

Federal savcılar, Derek Chauvin için 25 yıl hapis cezası istedi.

ABD Bölge Savcısı Paul Magnuson, Chauvin’in eyalet cezaevinde çektiği yedi aylık hapis cezasını 21 yıl federal hapis cezasından düşerek eski polis memurunu 245 ay hapis cezasına mahkum eden kararı açıkladı.

Mahkeme salonunda bulunan bir gazetecinin notlarına göre, Yargıç Chauvin’in eylemlerinin “saldırgan ve insafsız” olduğunu söyledi, “Dizinizi bir başka kişinin nefessiz kalana kadar boğazına dayamak yanlış ve bu yüzden önemli oranda cezalandırılmanız gerekir” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version