Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazeteci Oynaş’ın tahliyesi engelleniyor


ANKARA – Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan gazeteci Dilan Oynaş’ın tahliyesine dönük ikinci kere toplanan İdare ve Gözlem Kurulu’ndan bir sonuç çıkmadı. 

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve “örgüt üyeliği” iddiasıyla 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Gazeteci Dilan Oynaş, 26 Nisan’dan bu yana cezası bitirdiği halde İdare ve Gözlem Kurulu’nun kararıyla cezaevinde tutulmaya devam ediyor. İdare ve Gözlem Kurulu, 27 Nisan’da Oynaş’ı “iyi halli” olmadığı gerekçesiyle tahliye etmemişti. Oynaş’ın bugün ikinci kez İdare ve Gözlem Kurulu’nda tahliyesi değerlendirildi. İdare ve Gözlem Kurulu ikinci kez toplanması ardından Oynaş’ın tahliye edilip, edilmediğine dair bir karar vermedi.

Öte yandan verilen hapis cezasını bitiren Zeynep Bingöl’ün de Kurul kararıyla tahliyesinin engellendiği öğrenildi.

‘TESLİMİYET DAYATIYORLAR’

Tahliyesinin engellenme gerekçesi öğrenmek için cezaevini arayan Oynaş’ın babası, cezaevinden yanıt almadığını belirterek, “Cezaevinde bulunanlara teslimiyet dayatıyorlar, tutsaklar da bunu kabul etmiyor. Cezaları bitmesine rağmen bırakmıyorlar. Dilan’ın daha önce 3 ay uzatılmıştı, dün Dilan telefon açtı, ‘Beni bırakmıyorlar’ dedi. Bir arkadaşlarını hücreye koymuşlar, orada bulunan arkadaşları da duruma tepki göstermiş. Hücreye konulan arkadaşları için tepki gösterenler hakkında soruşturma açmışlar. İdare ve Gözlem Kurulu’nun ne için tahliyesini engellediğine dönük tebligat daha Dilan’ın eline ulaşmamış” dedi.

Oynaş’ın tahliyesinin engelleme gerekçesini öğrenmek için cezaevini arayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Şevin Coşkun, İdare ve Gözlem Kurulu’nun bugün topladığını kararın ise hemen açıklanmayacağına dair kendisine bilgi verildiğini belirtti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version