Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransız banka yıl sonu için dolar kuru tahminini açıkladı: 22 TL

Fransız banka yıl sonu için dolar kuru tahminini açıkladı: 22 TL


KKM hamlesi ve BDDK’nın adımlarına rağmen dolarda yükseliş sürüyor. Türk Lirası, mayıs ayından bu yana değer kaybediyor. Mayıs’ta 14,70 seviyesinde olan Dolar/TL kuru bugün 17,50’yi aştı. Yıl başından bu yana Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 23’ü buldu.

Sektörün önemli bankaları da dolar/TL kuruna ilişkin tahminlerini güncelliyor. Fransız banka Société Générale (SocGen) 2022 sonu için dolar/TL’nin 22 seviyesinde olacağı tahmininde bulundu.

Bloomberg’in aktardığına göre, Fransız SocGen ABD’de resesyon ihtimalinin önümüzdeki birkaç ay daha piyasayı domine edebileceğini belirtirken aralarında TL’nin de bulunduğu birçok gelişen ülke para birimiyle ilgili tahminde bulundu.

Banka yıl sonunda Dolar/TL kurunun 22’ye çıkacağını öngörürken banka stratejistleri tarafından hazırlanan bilgi notunda, “Kısa vadede gelişen ülke para birimlerini daha fazla sorun bekliyor.” ifadelerine yer verildi.

ENFLASYON TAHMİNİ; YÜZDE 80’NİN ÜZERİNE TIRMANACAK

Fransız banka geçtiğimiz ay Türkiye’de enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 80’in üzerine tırmanacağını ve faizlerin 2023 ikinci çeyreğe kadar yüzde 14’te kalacağını öngörmüştü.

Yaklaşık iki hafta önce açıklanan Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 64,59’dan yüzde 69,94’e çıkmıştı. Yıl sonu dolar/TL beklentisi ise 18,99 seviyesinde oluşmuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version