Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ferda Ataman, Almanya’nın Ayrımcılıkla Mücadele Federal Komiseri oldu

Ferda Ataman, Almanya’nın Ayrımcılıkla Mücadele Federal Komiseri oldu


Ferda Ataman

AHMET KURU | BERLİN TR724

Almanya’da ‘Trafik Lambası Koalisyonu’ bugün yapılan oylamayla Ayrımcılıkla Mücadele Komiserliği’ne Türkiye kökenli gazeteci-yazar Ferda Ataman’ı seçti. Perşembe günü Federal mecliste yapılan oylamada 376 oy alan Ataman, yeni hükümetin Ayrımcılıkla Mücadele Komiseri oldu. 

Koalisyon ortağı FDP’nin Genel Başkanı ve Ekonomi Bakanı Christian Lindner’in düğünü sebebiyle parti milletvekillerinin önemli bir kısmının mecliste olmaması ve muhalefetin önemli bir çoğunluğunun Ataman’ın seçilmesine karşı olması sebebiyle gerekli çoğunluğun sağlanmasının zor olacağı düşünülüyordu. Ancak gerekli olan nitelikli çoğunluktan 7 oy fazla alınması ile Ataman’ın görevlendirmesi kesinleşmiş oldu. Bu tarz seçimlerde toplantıda bulunan vekillerin yarısından fazlası olan adi çoğunluk değil, tüm vekil sayısının yarısından fazlası olan 369 oy gerekiyor. 

Ataman, görevinin ‘ayrımcılığa maruz kalan insanlara yardımcı olmak, onların yanında olmak ve bununla araştırmalar ve çalışmalarla mücadele etmek’ olduğunu söyledi. ‘’Seçilmeme karşı olanları, yaptığım işlerle ve ortaya koyacağım emekle ikna etmek istiyorum.’’ dedi. 

Kabine toplantısında ismi üzerinde bir mutabakata varılsa da özellikle FDP’nin önemli oranda desteğini çektiği Ataman hakkında medyada ‘Kürt düşmanlığı’ suçlamaları dile getirilirken, Aile Bakanı Lisa Paus (Yeşiller) Ferda Ataman’ın ‘çok, çok iyi bir seçim’ olduğunu söyledi. 

Ferda Ataman kimdir?

4 Kasım 1979 yılında Türkiye’den Almanya’ya göçmüş bir ailenin çocuğu olarak Stuttgart’ta dünyaya gelen Ataman, siyasal bilimler eğitimini Nürnberg Frederich Albert ve Hür Berlin üniversitelerinde tamamladı. 

CDU’nun eski başkanı Armin Laschet’in Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Entegrasyon Bakanı olduğu dönemde, Laschet’in konuşma yazarı olarak çalıştı. Daha sonra gazetecilik eğitimine başladı. Bu dönemde farklı medya kuruluşlarında göç ve entegrasyon gibi temalarda yazılar yazdı. Farklı devlet kurumlarında yine entegrasyon ve ayrımcılıkla mücadele konularında görev yaptı. 15 Haziran’da Bakanlar Kurulu tarafından Ayrımcılıkla Mücadeleden Sorumlu Federal Komiser olmak üzere aday gösterilmişti. 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version