Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fehmi Koru: AKP tabanı en çok Sedat Peker’den çekiniyor

Fehmi Koru: AKP tabanı en çok Sedat Peker’den çekiniyor


Deneyimli gazeteci Fehmi Koru, AKP tabanının ‘6’lı masa’daki liderlerden ya da isimleri cumhurbaşkanı adayı olarak geçen belediye başkanlarından değil en çok Sedat Peker’den rahatsızlık duyduğunu yazdı.

Koru, AKP seçmeninin de Türkiye’de yaygınlaşan yoksulluğu iktidarın yolsuzluğuna bağladığını ve Sedat Peker’in gündeme taşıdığı iddialar karşısından ne diyeceklerini bilemez hale geldiğini belirtti.

Fehmi Koru şunları yazdı:

AK Partililer seçime gidilen süreçte kendilerinin iktidardaki varlığı açısından en fazla kimden rahatsızlık duyuyorlar?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan mı?

İsimleri ‘cumhurbaşkanı adayı’ olarak geçen bazı belediye başkanlarından mı?

Kamuoyu yoklamalarına göre oyları yükselen İYİ Parti’den ve lideri Meral Akşener’den mi?

Aynı araştırmalara göre oyları hala fazla kıpırdamaz göründüğü halde beklentilerin yüksek olduğu DEVA ile Gelecek partilerinden veya liderleri Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’dan mı?

Hayır, hiçbirinden değil.

Bayram vesilesiyle tanıklık ettiğim ortamlarda kulak misafiri olduğum konuşmalardan çıkardığım sonuç çok farklı.

İktidarın devamını isteyenler en çok Sedat Peker’den çekiniyor, onun gündeme taşıdığı konulardan rahatsızlık duyuyorlar.

Çünkü, bayram buluşmalarında Kılıçdaroğlu, Akşener, Babacan, Davutoğlu isimlerinden daha çok Peker’in adı geçiyor ve onun gündeme taşıdığı iddialar tartışılıyor.

Anladığım kadarıyla fiyatların dur durak bilmeden artması, iktidarı her hal ve şartta  desteklemeyi görev bilenleri bile suskunluğa sevk ediyor. Onlar da bu durumdan zarar görüyor besbelli.

Yaygınlaşan yoksulluk yolsuzluğa bağlanıyor ve Sedat Peker ismi işte tam burada devreye giriyor.

Katıldığım her ortamda ters çıkışlarıyla varlıklarını belli eden iktidara desteklerinin devam ettiği anlaşılan kesim, Peker’in gündeme taşıdığı iddialar birbiri peşi sıra tekrarlandığında ne diyeceklerini bilemez hale geliyorlar.

Tek bir kişinin ağzından çıktığını işittiğim ‘İslam hukuku’ açısından ‘sözüne güvenilir şahit’ sayılıp sayılmayacağı gerekçesi yalnızca bir ortamda telaffuz edildi.

Hiç kimse o gerekçeyi tınmadı.

Yarın bazılarımız için tatil devam etse de bayram bitmiş olacak; bu bayram kulak misafiri olduğum güncel siyasete dair görüşleri paylaşmayı uygun buldum.

İtiraf edeyim: Derlediğim ve buraya aktardığım görüşler bana yeni bakış açıları sağladı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version