Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eylül ayında maske zorunluluğu yeniden geliyor

Eylül ayında maske zorunluluğu yeniden geliyor | TR724 ÖZEL


ÖZEL HABER | TUNA YILDIZ

Koronavirüs vakaları yeniden artmaya başladı. Sağlık Bakanlığı’nın resmi rakamlarına göre, önceki haftalar nazara alındığında vaka sayısında büyük artışlar söz konusu. Bu kapsamda ağustos ayı içerisinde yapılacak kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın maske takma zorunluluğunu yeniden getireceği belirtiliyor.

Tr724’e Sağlık Bakanlığı kaynaklarından ulaşan bilgilere göre, Kovid-19 vakalarında yaşanan artış bakanlık bürokratlarını bile şaşkına çevirmiş durumda. Çünkü gerçek verilerle Bakanlığın açıkladığı rakamlar arasında neredeyse dört kat fark bulunuyor. Bu rakamlara her gün yenileri ekleniyor. Özellikle toplu taşıma, kapalı alanlar ve sahil şeritlerinde hijyen, mesafe ve sağlık kurallarına gerekli itinanın gösterilmemesi de bu sayıların artmasının temel nedeni olarak gösteriliyor. Ancak mayıs ayında başlayan tatil sezonunda turizm çevrelerini ayakta tutmak ve döviz girdisi sağlamak için veriler göz ardı edilmeye devam ediyor.

Bakanlık kaynaklarının aktardığı bilgiler bununla da sınırlı değil. Resmi kurumlara yansıyan tüm rakamlar, önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ardından da kabine toplantılarında diğer bakanlara aktarılıyor. Ancak piyasaların canlı tutulması ve ekonomide yaşanan sorunları kısmen aşmak için tedbirleri her geçen gün erteleniyor.

Kaynakların verdiği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan kabine üyeleri eylül ayı başında yeniden maske zorunluluğunun getirilmesi yönünde görüş birliğine vardı. Bu kapsamda ağustos ayı sonuna kadar toplu taşıma, kapalı alanlar ve stadyumlarda maske takmak zorunlu olmayacak. Ancak tatil sezonunun bitmesinin ardından yasak kararı Erdoğan’ın ağzından ilan edilecek.

Açık alanlarda maske serbestisi devam ederken, öncelikle toplu taşıma araçlarında maske zorunlu olacak. Günlük ve haftalık veri durumuna göre de, yasakların sınırları genişletilecek.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version