Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan ‘KYK borcu’ açıklaması: Öğrencilerimizi faize ezdirmeyeceğiz

Erdoğan’dan ‘KYK borcu’ açıklaması: Öğrencilerimizi faize ezdirmeyeceğiz


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin ana paranın iki katından fazla olan KYK borçlarının faiziyle ilgili konuştu. Erdoğan, “Bay Kemal çıkmış, üniversiteli gençlerimizi, KYK ve onların burslara faiz yükü bindiriyormuşuz. Gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra da gerekli açıklamayı yapacağız.” dedi.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 6. yıl dönümü kapsamında Saraçhane Meydanı’nda düzenlenen anma programında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yıldır iktidarda olduklarını unutarak “Ülkemizi dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gençlere, “Faizli KYK borçlarını ödemeyin” diyerek seslenmesinin ardından KYK borçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 6. yıl dönümü kapsamında Saraçhane Meydanı’nda düzenlenen anma programı başladı. Anma programında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinde muhalefet vardı. “Şimdi 6’lı masaları var dimi bunların? Bu 6 masada şehitlerimizin esamesi okunuyor mu? Onların derdi var. Onlar PKK terör örgütüyle beraber yürüyorlar.” diyen Erdoğan, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerini de yaşanan sel felaketi üzerinden hedef aldı: “Sel afetini yaşadık değil mi İstanbul’da? Sel afetinde acaba sorumlular neredeydi? Aynı şekilde Ankara’da, neredeydi?”

Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’A GÖNDERME

Sel afetini yaşadık değil mi İstanbul’da? Sel afetinde acaba sorumlular neredeydi? Aynı şekilde Ankara’da, neredeydi? Bunların hesabını 2023’de sandıklarda sormaya var mıyız? Fakat durmak yok, çok çalışacağız, Cumhur İttifakı olarak bu hesabı sormaya hazır mıyız?Bizim soracak hesabımız var.

AKSİNİ İDDİA EDENLERİN BAŞINI EZMEK DE BOYNUMUZUN BORCUDUR

Dünyanın siyasi ve ekonomik güç odaklarının yeniden yapılandırıp ülkemizi oyun dışı bırakmak isteyenlere aradıkları fırsatı kendi ellerimizle sunmayacağız. İnşallah 2023 imtihanını da başarıyla vererek bu kutlu menzile doğru yolumuza devam edeceğiz.

FİNANS SALDIRILARININ SEBESİ ASLA FAİZ KUR HESABI DEĞİL

2013’ten beri verdiğimiz çok yönlü mücadelenin yeri ayrıdır. Gezi olaylarının sebebi ağaç ve çevre hassasiyeti değildir. 17-25 Aralık yargı emniyet darbe girişiminin sebebi asla hukuk ve adalet anlayışı değildir. Çukur eylemlerin sebebi meşru hak talebi değildi. 15 Temmuz darbe girişiminin sebebi milletin çıkarları değildi. Finans saldırısının sebebi asla faiz kur hesabı değildi.

BAY KEMAL, ’15 TEMMUZ’A TİYATRO’ DEDİ

Ne diyor Bay Kemal? Bu bir tiyatroydu diyor. 252 şehidimizin olduğu bu gelişmeyi bir tiyatro olarak değerlendiriyor. Yahu daha ne olacak 252 şehidimiz var 2 bin 200’ü aşkın gazimiz var. Kusura bakmasınlar neyin ne olduğunun şahidi 15 Temmuz gecesidir.

ERDOĞAN, RESMEN YALAN SÖYLÜYOR

15 Temmuz’a ağız dolusu darbe girişimidir diyemeyenler milletin adamı olmaz. Kardeşlerim FETÖ terör örgütü olarak uluslararası kayıtlarda var mıydı? Sadece PKK, AB kayıtlarında vardı. Bu son NATO zirvesinde YPG’yi, PYD’yi, FETÖ’yü NATO’nun kayıtlarına girdik. Dedik ki, ‘Bu bizim kırmızı çizgimizdir, FETÖ’yü, PYD’yi, YPG’yi terör örgütü olarak gireceksiniz, aksi takdirde bizden olur alamazsınız’. Ve girdiler, olay bu.

(NOT: Erdoğan’ın. NATO’nun Hizmet Hareketi’ni ‘terör örgütü’ olarak kabul ettiği açıklaması tamamen uydurma.)

HAYAT PAHALILIĞI İTİRAFI

Yaşadığımız diğer sorunların, küresel ve bölgesel krizler elbette bizi de etkiliyor. Hayat pahalılığı başta olmak üzere insanları sıkıntıya düşüren gelişmeler yaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz çözümsüz değildir, hiçbir yük kalıcı değildir.

KYK BORÇLARININ FAİZİ KONUSUNDA GEREKLİ ÇALIŞMA YAPILIYOR

Bay Kemal çıkmış, üniversiteli gençlerimizi, KYK ve onların burslara faiz yükü bindiriyormuşuz. Faizin en büyük düşmanı biziz. Allah nasip ederse ilk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı toplantı sonrası yapacağız. Gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Enflasyona da kurban etmeyiz. Çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra da gerekli açıklamayı yapacağız. Milletimizin sıkıntılarını, ülkemizin imkanlarını da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal biz.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version