Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dışişleri Bakanlığı, Musul Başkonsolosluğu saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı

Dışişleri Bakanlığı, Musul Başkonsolosluğu saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı


Dışişleri Bakanlığı, 27 Temmuz sabahı Musul Başkonsolosluğu’na yapılan saldırıyla ilgili açıklama yayımladı. Can kaybı yaşanmadığı vurgulanırken saldırıyı süzenleyenler kınındı ve sorumlularının adalet önüne çıkarılması çağrısı yapıldı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

“Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

 

Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür.

 

Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.

 

Bugün TV100 canlı yayınında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuyla ilgili şunları ifade etmişti:

 

“Irak’ta maalesef radikal gruplar, terör örgütleri mevcut. DAEŞülkenin önemli bölümünü kontrol altında tutuyordu. Bizlerin de desteğiyle DAEŞ artık güçlü değil. Bir taraftan PKK, PKK’nın oradaki mevcudiyeti güçlü. Kontrol ettiği köyler var, Sincar var. Onun dışında da farklı milisler dedikleri gruplar var. Sonuçta provokasyonlar devam ediyor. Bizim oradaki mevcudiyetimize daha önce de tacizler oldu. Bu tacizler konusunda Irak makamlarına her zaman uyarılarda bulunduk. Bizim misyonlarımızı koruma yükümlülüğü kimde? Irak’ta. Irak’ın bunu yerine getirmesi gerekiyor. Viyana sözleşmesi ortada.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version