Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cumhur İttifakı seçmeni de Erdoğan’ın ‘sürtük’ hakaretini doğru bulmadı

Cumhur İttifakı seçmeni de Erdoğan’ın ‘sürtük’ hakaretini doğru bulmadı


AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemcileri için kullandığı ‘sürtük’ ifadesi kendi tabanında da karşılık bulmadı. Metropoll Araştırma tarafından yapılan ankette seçmenlere, Erdoğan’ın bu ifadesi soruldu.

Metropoll Araştırma, “Türkiye’nin Nabzı – Haziran 2022” araştırmasında “Sizce birisine ‘sürtük’ demek hakaret midir?” sorusuna yüzde 83 oranında “Evet, hakarettir” yanıtını verdi. “Hayır” diyenlerin oranı ise yüzde 13,8 oldu.

AKP seçmenin yüzde 70,5’i ‘sürtük’ün hakaret olduğunu söylerken yüzde 25,3’ünün hakaret olmadığını savunması dikkat çekti. CHP, İYİ Parti ve HDP seçmenlerinin ezici çoğunluğu hakaret olduğunu söylerken MHP seçmeninin de yüzde 80,6’sı, söz konusu ifadenin hakaret olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Nabzı Haziran 2022: Siyasette ‘Sürtük’ Tartışması #MetropollTürkiyeninNabzı pic.twitter.com/pe1r75YbaM

— MetroPOLL Araştırma (@metropoll) July 18, 2022

 

Aynı katılımcılar, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi protestolarına katılan yurttaşlara ‘sürtürk’ demesini doğru buldunuz mu?” sorusuna ise yüzde 76,8 oranında, “Hayır, doğru bulmuyorum.” cevabı verdi. Yüzde 18,2’lik kesim ise doğru bulduğunu söyledi.

Ankete göre AKP seçmenlerinin yüzde 51,8’i bu ifadeyi doğru bulmadığını, yüzde 39,4’ü ise doğru bulduğunu söyledi. MHP seçmeninin yüzde 69,5’i de ifadeyi doğru bulmadığını söylerken yüzde 26,8’i doğru bulduğunu belirtti. CHP’de ifadeyi doğru bulanların oranı yüzde 5’te kalırken İYİ Parti’de bu oran yüzde 13,3, HDP’de ise yüzde 5,5 oldu.

Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi’nin seçmeninde ise Erdoğan’ın ifadesini doğru bulanların oranının AKP’nin de üzerinde olması dikkat çekti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version