Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cumartesi Anneleri’nden Albay Göktaş’a: H.B ve M.B. nerede?


İSTANBUL – İHD ve Cumartesi Anneleri, Emekli Albay Levent Göktaş’ın Necip Hablemitoğlu cinayetiyle tekrardan gündeme gelmesinin ardından “Levent Göktaş cevap ver; H.B ve dayısı M.B. nerede?” diye sordu.

Cumartesi Anneleri ile İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu, son günlerde Necip Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili yeniden kamuoyunun gündemine giren Emekli Albay Mustafa Levent Göktaş’ın yargı önüne çıkarılması için yazılı açıklama yaptı.

KAYBEDİLENLER ALBAY GÖKTAŞ’A TESLİM EDİLMİŞTİ

“Yıllarca Galatasaray’dan sormuş ama savcıları harekete geçirememiştik. Şimdi tekrar soruyoruz: Levent Göktaş cevap ver; AKPli bir milletvekilinin babası H.B ve dayısı M.B. nerede?” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, 14 yıl boyunca TSK’nin kadrolu istihbaratçısı ve sorgucu olarak görev yapan ve generallerin “manevi” oğlu olduğu belirtilen Yıldırım Beğer’in 2009 yılında yaptığı ifşalara değinildi. Beğer’in o dönem yaptığı kimi ifşaların bir kısmında Albay Göktaş’ın kayıp H.B ve M.B.’nin isimlerini Muharebe Arama Kurtarma’nın (MAK) ölüm listesine kendi el yazısıyla eklediğini söylendiğini hatırlatan İHD ve Cumartesi Anneleri, bu kişilerin Levent Göktaş’a teslim edildikten sonra sorgu sonrası öldürüldüğünü hatırlattı.

‘DÖNEMİN İÇİŞLERİ BAKANI AKŞENER SÖZ VERMİŞTİ’

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Bu iddialarla ilgili Levent Göktaş yargı önüne hiç çıkmadı. Yargı makamlarına sesleniyoruz: Harcı evlatlarımızın kanı ile karılan duvarları tahkim etmekten vazgeçin;  maddi gerçeği açığa çıkartma ve adaleti sağlama görevinizi yerine getirin. H.B ve M.B. ‘nin aileleri olaydan bir hafta sonra dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’le görüşmüştü. Akşener onlara olayın aydınlatılacağı sözünü vermişti. Ama kayıplardan bir daha haber alınmadı. Akşener’e sesleniyoruz: Olayın neden aydınlatıl(a)madığını açıklayın.

HAKİKATE BARİKAT KURMAYIN

Göktaş’ın avukatlarına hatırlatıyoruz: Adı ölüm listeleri, ölüm kazanları, gözaltında kaybetme, siyasi cinayet iddiaları ile gündeme gelmiş olan müvekkilinizi savunmak sizin kararınız ama hakikate barikat kurmayın, açıklamalarınızı hukuka ve vicdana bağlı kalarak yapın.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version