Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çok yolculu araçlar için ayrılan yolda durdurulan hamile kadın ceza almamak için Yüksek Mahkeme kararını öne sürdü: “Fetüs de yolcu sayılır”

Çok yolculu araçlar için ayrılan yolda durdurulan hamile kadın ceza almamak için Yüksek Mahkeme kararını öne sürdü: "Fetüs de yolcu sayılır"

ABD’de Yüksek Mahkeme’nin kürtajı anayasal hak olarak koruyan Roe v. Wade kararını geri çekmesiyle kürtajın yasaklandığı eyaletlerden biri olan Texas’ta hamile bir kadın, birden fazla yolcusu olan araçların kullanımı için ayrılan yolda tek başına giderken durduruldu. Polisin ceza kesmesini istemeyen kadın, 34 haftalık hamile olduğunu ve Texas’taki yasalara göre fetüsün de araçta yolcu olarak sayılabileceğini öne sürdü.

Daily Mail’de yer alan habere göre, Texas’ta yaşayan 34 aylık hamile Brandy Bottone, oğlunu okuldan almak üzere yüksek yoğunluklu, birden fazla yolcu taşıyan araçlar için ayrılan yolu kullanırken polis tarafından durduruldu. Polisin neden kısıtlı trafik şeridini kullandığına ilişkin sorusunu yanıtlayan Bottone, Yüksek Mahkeme’nin Roe v. Wade adımından faydalanarak hamile olduğu için araçta bir kişi daha taşıyor olduğunu iddia etti.

Polis, hamileliğin sayılmayacağını söyledi ve “Hayır vücudunuzun içinde olmayan bir kişinin daha olması gerekiyor ve başka bir koltukta oturması gerekiyor” dedi.

Bottone, 215 dolar trafik cezası olduğunu söyleyerek “Nasıl olabilir, yeni yasaya göre içimdeki bir can” dedi. Bottone, şunu öne sürdü: “Eğer doğmadan önce fetüs bir can saylıyorsa neden arabada ikinci yolcu sayılmıyor?”

Texas Ceza Kanunu’nda doğmayan bir bebek “birey” olarak değerlendirilirken Texas Trafik Yasaları’nda değerlendirilmiyor.

Yüksek Mahkeme’nin kararının ardından Texas’ta altıncı haftadan sonra hamileliği sonlandırmak yasaklandı. Tecavüz ve ensest durumlarında da istisna uygulanmıyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version