Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cihat Yaycı’nın yeni ‘fetömetre’ kriterleri de alay konusu oldu: Düğün davetiyen varsa, sorun yok!

Cihat Yaycı’nın yeni ‘fetömetre’ kriterleri de alay konusu oldu: Düğün davetiyen varsa, sorun yok!


Hukuki hiçbir dayanağı olmayan mucidi olduğu ‘Fetömetre’ ile binlerce TSK personelinin ihraç edilip tutuklanmasına neden olan emekli Tümamiral Cihat Yaycı’nın yeni ‘fetömetre’ kriterleri yine alay konusu oldu.

Habertürk’te katıldığı ’15 Temmuz Özel’ programında konuşan Yaycı’ya göre 1-2 ayda yapılan izdivaçlar ‘örgüt içi katalog evliliği’ olarak tanımlanabilir. Bunun gerekçesini ise şöyle anlatıyor Yaycı: “Bunun filört devresi, çıkma devresi, söz kesme, nişan devresi, davetiye yok demektir. Ya bunlardan birini getir diyorsun! Bu kadar basit!

Cihat Yaycı’ya göre düğün davetiyesi ya da söz kesmeyle ilgili bir fotoğraf ‘fetöcü’ olmadığınızı ispatlamaya yetiyor. Yaycı daha önceki fişleme kriterlerinde ‘boynuzuna bilezik takılmış koç fotoğrafı’ istiyordu. Yeni kriterlerin öncekilere göre daha makul(!) olduğu görüldü.

SUNUCULAR DA ÇOK ŞAŞIRIYOR; ÖYLE Mİ!

Cihat Yaycı’nın akla ziyan yeni kriterleri kadar program sunucularının tepkileri de sosyal medya da gündem oldu. Yaycı’nın yukarıda aktarılan cümlelerinin ardından Mehmet Akif Ersoy, büyük bir şaşkınlıkla, “Öyle mi, bunlarda mı yapılmıyor! Bunların düğün davetiyesi de yok yani!” diyor.

Cihat Yaycı’nın bu tepkiye cevabı ise “Tabi, düğün davetiyesi de yok! Aileler yok, isteme yok, töreni yok. Bir kız isteme, Anadolu adetlerinin yerine getirilmesi. Hani gidersiniz arkadaşınızla tanıştırırsınız. Beraber çay içersiniz, kahve içersiniz. Onlarla resimleri olur.” oluyor.

Özetle, Cihat Yaycı’nın yeni kriterlerine göre düğün davetiyeniz varsa ya da kız isteme esnasında çekilmiş fotoğraflarınız duruyorsa veya eşinizle arkadaşlarınızın fotoğrafı varsa ‘f.töcü’ olmaktan kurtuluyorsunuz.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version