Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’ye atanan kayyım parti binasına alınmadı

CHP’ye atanan kayyım parti binasına alınmadı


Diyarbakır CHP İl Başkanlığı binasına gelen kayyım heyeti, CHP’liler tarafından “Hukuki süreç netleşmedi” denilerek binaya alınmadı.Kayyım ile heyetinin binaya girmesine izin vermeyen CHP’liler, gerekçe olarak ise binadan çıkmaları için istinaf mahkemesinde herhangi bir kararın gelmediğini belirtti.

“İstinaf kararı olmadan devir işlemlerini yapmayacağız etmeyeceğiz” diyen CHP’lilerin tepkisi üzerine kayyım ile heyeti bina önünden ayrıldı.

‘HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR’

Açıklama yapan CHP Diyarbakır Hukuk Sorumlularından avukat Abdullah Şuayp Alyamaç, olağanüstü il kongresinin yapılmamasından kaynaklı bazı delegeler tarafından partiye dava açıldığını belirterek, “Bu dava sonucunda Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi olağanüstü kongreye çağrılması adına bir kayyum heyeti görevlendirdi. Ancak davacılar bu davayı açarken tedbir talebinde de bulunmuşlar. Ancak mahkeme tarafından herhangi bir tedbir kararı verilmemiş. Dolayısıyla söz konusu karar şu an istinaf yolu açık bir karar. Yani hukuki süreç devam ediyor. Dolayısıyla ortada kesinleşmiş bir karar olmadığından dolayı arkadaşlarımızın şu an gelip bu görevi devralmalarına hukuken bir imkan yok. Olay bundan ibarettir” dedi.

Serbest Görüş:

 

NE OLMUŞTU?

Zamanında il kongresini gerçekleştirmeyen CHP Diyarbakır İl yönetiminin yerine kayyım atanmıştı. Olağan kongrenin zamanında yapılmaması nedeniyle görevden alınan CHP Diyarbakır ilçe başkanları, kayyım atama istemiyle Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi’ne taşımıştı. Mahkeme,18 Temmuz günü verdiği kararla, CHP Diyarbakır İl yönetimin tamamının yerine kayyım atamasına karar vermişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version