Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bayraktar: Ukrayna’daki büyük direnişin sembollerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz

Bayraktar: Ukrayna'daki büyük direnişin sembollerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz



Baykar Teknoloji’nin CEO’su Haluk Bayraktar, CNN International’a yaptığı açıklamada, Rusya’ya asla SİHA satmadıklarını ve satmayacaklarını belirtti, ‘Biz Ukrayna’nın direnişini destekliyoruz’ dedi.


Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) üreten Baykar Teknoloji’nin CEO’su Haluk Bayraktar, Ukrayna’daki savaş konusunda ABD medyasına konuştu. Bayraktar, Rusya’ya “asla SİHA satmadıklarını ve satmayacaklarını” söyledi; “Ukrayna’nın egemenliğini ve bağımsızlık mücadelesini desteklediklerini” belirtti.

CNN International kanalına konuşan Haluk Bayraktar, ilk olarak ‘Ukrayna’daki savaşın sembollerinden biri haline gelmenin kendilerini nasıl hissettirdiğine” ve Kiev yönetiminin SİHA alabilmesi için düzenlenen bağış kampanyalarına dair soruyu yanıtladı.

Bayraktar, şu ifadeleri kullandı: “Evet gerçekten Ukrayna’daki bu büyük direnişin sembollerinden biri olmaktan gurur duyuyoruz. Bildiğiniz üzere Ukraynalılar çok ağır ve orantısız bir saldırı altındalar. Sivil altyapıya yönelik saldırılar… Kültürüne, her şeyine… Biz Baykar olarak bu insansız teknolojilerin geliştiricisi ve üreticisiyiz. Ve bu sistem, Bayraktar TB2 sembollerden biri oldu. Bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”

PETROL DEPOSU SORUSUNU YANITLAMAKTAN KAÇINDI

Haluk Bayraktar’ın, Ukrayna güçlerinin nisan sonunda Rusya’ya ait bir petrol deposunu vururken Bayraktar SİHA’larını kullanıp kullanmadığına dair soruyu yanıtsız bırakması ise dikkat çekti. Haluk Bayraktar, bu soruya yanıtında, Ukrayna’nın savaştan önce de Bayraktar TB2 SİHA’larına sahip olduğunu ve Ukrayna ile iyi bir işbirliği içinde olduklarını söylemekle yetindi. Haluk Bayraktar, savaşla ilgili gelişmeleri kendilerinin de medyadan takip ettiklerini belirtti.

“UKRAYNA’DAN MOTOR ALIYORUZ”

Bayraktar, “Türkiye ve Ukrayna’nın özellikle havacılık ve savunma alanında stratejik düzeyde ilişkileri var. Türkiye, Ukrayna’yı silahlı drone teknolojisiyle destekliyor. Aynı zamanda Ukrayna’dan insansız hava araçları için motor alıyoruz. Ukrayna’yla kazan-kazan ilkesine dayalı bir ilişki geliştirdik ve bu, iki ülkeye de avantajlar sağlıyor. Bu açıdan Ukrayna’yı kesinlikle destekliyoruz” diye konuştu.

“RUSYA’YA HİÇBİR ŞEY İLETMEDİK”

CNN’in SİHA’ların Rusya’ya satılması olasılığına dair sorusuna ise “Rusya’ya hiçbir şey iletmedik veya Rusya’dan tedarik etmedik. Aynı zamanda asla böyle bir şey yapmayız. Çünkü Ukrayna’nın bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği direnişi destekliyoruz” yanıtını verdi. 


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version