Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Artuklu Üniversitesi’nden Pervin Çakar’ın konserine engel

Artuklu Üniversitesi’nden Pervin Çakar’ın konserine engel


Sanatçı Pervin Çakar, repertuarında Kürtçe eserler olduğu gerekçesiyle Artuklu Üniversitesi’nin kendisine salon vermediğini duyurdu.

Çakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma, “Mayıs ayında konser vermek için Mardin Artuklu Üniversitesi konser salonuna dilekçe yazdık. Rektör gayet olumluydu. Daha sonra konser repertuarımı istediler. Repertuarımda Kürtçe eserlerin olması sebebiyle bana konser salonunu vermediler. Şehrimde konser veremememin hüznünü yaşıyorum” dedi.

Mayıs ayında konser vermek için Mardin Artuklu Üniversitesi konser salonuna dilekçe yazdık.Rektör gayet olumluydu.Daha sonra konser repertuarımı istediler.Repertuarımda Kürtçe eserlerin olması sebebiyle bana konser salonunu vermediler.Şehrimde konser veremememin hüznünü yaşıyorum

— Pervin Chakar (@PervinChakar) July 30, 2022

Çakar, bir sanatçının repertuarında hangi dillerin olduğunun sorulmasını eleştirerek, ” Bir sanatçının repertuarında hangi diller var diye sorgulanmaz. Bu insanlık suçudur.” ifadesini kullandı.

Çakar’ın konserinin engellenmesine tepki gösteren sanatçı Gülce Çelik Erdoğan, ” Opera evrensel bir sanattır. Dünyanın bütün dillerinde opera tekniğiyle aryalar söylenir. Yaşar Kemal’in “Ağrı Dağı Efsanesi” opera olarak yıllardır sahnelenir. İtalyanca, Almanca, arya söylenirken neden Kürtçe arya söylenmesin? @PervinChakar yetenekli bir sopranodur” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version