Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akçekaya’nın ‘Kardeş Kal Türkiye Platformu’nun kurucularından olduğu ortaya çıktı

Akçekaya'nın 'Kardeş Kal Türkiye Platformu’nun kurucularından olduğu ortaya çıktı


Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker cinayetinde gözaltına alınan katil zanlısının Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya olduğu ortaya çıkmıştı. Soruşturma kapsamında 48 yaşındaki Ufuk Akçekaya İstanbul’da yakalanarak gözaltına alınmıştı. Akçekaya’nın, AKP’li siyasetçilerle yakın iliişkisinin ardından bu kez de “15 Temmuz benzeri bir kalkışmaya karşı hazırlık” için kurulan Kardeş Kal Türkiye Platformu’nun kurucularından olduğu öğrenildi.

İLGİLİ HABER

Nazmi Arıkan ve şoförünün katil zanlısı Akçekaya’nın AKP’li siyasetçilerle fotoğrafları ortaya çıktı

Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker cinayetinde gözaltına alınan katil zanlısı Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya’nın AKP’li siyasetçilerle yakın ilişkileri dikkat çekti.

Sosyal medya paylaşımlarından Akçekaya’nın, Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner’in öncülüğünde kurulan Kardeş Kal Türkiye Platformu’nun kurucularından olduğunu ortaya koydu. Drone ve telsiz kullanımı eğitimleri düzenleyen Platform’un “15 Temmuz benzeri bir kalkışmaya karşı meydanlarda toplanmak ve bunun için iletişim halinde kalmak amacıyla” kurulduğu açıklanmıştı.

Uzuner, basına yaptığı açıklamalarda Kardeş Kal Türkiye Platformu’nun 15 Temmuz benzeri bir kalkışma olması durumunda meydanlarda toplanmayı sağlamak ve bunun için iletişim halinde olmak amacıyla kurulduğunu anlatmıştı.

Oluşumun internet sitesindeki “Biz kimiz” bölümünde platformun amaçları şöyle anlatılıyor:

“Yeni bir darbe teşebbüsünün olmayacağını ümit ve temenni etmekle beraber, her türlü kötü ihtimale karşı hazırlıksız yakalanmamak için böyle bir olayla karşılaşırsak ne yapmalıyız konusunu düşünmemiz ve hazırlıklı olmamız gerektiğini düşünüyoruz

Böyle bir durumda hareket şekli ne olmalıdır?

Gaye, gece yarısı yapılan kalkışmada veya kötü bir olayda halkı nasıl haberdar edeceğiz.

Grup sadece her türlü kalkışma gibi harekette halkı haberdar etme ve meydanlara sevk etmek amacıyla oluşturuluyor.

Platform, bu amaçla drone ve telsiz kullanımıyla ilgili eğitimler düzenledi.”

Serbestiyet’te yer alan habere göre; Platformun eğitimlerle ilgili paylaştığı bir gönderide, Arıkan cinayeti zanlısı Ufuk Akçekaya’nın da platformun bilgi güvenliği konulu bir eğitiminden sertifika aldığı görülüyor.

Platform’un sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda Akçekaya’nın pek çok önemli günde ve platformun birçok toplantısında Uzuner’in hemen yanında olduğu görülüyor.






Akçekaya, kendi sosyal medya hesabından yaptığı birçok paylaşımda da Uzuner ile yakınlığından ve beraber Kardeş Kal Türkiye’yi kurduklarından bahsediyor.

Akçekaya, paylaşımlarında Erdoğan’ın evinin yakınına güvenlik amacıyla “6 numaralı NATO sireni” taktırdığını da iddia ediyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version