Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adaylar Turnuvası tamamlanıyor, Magnus Carlsen’in rakibi yeniden Ian Nepomniachtchi!

Adaylar Turnuvası tamamlanıyor, Magnus Carlsen’in rakibi yeniden Ian Nepomniachtchi!


TR724 HABER MERKEZİ

İspanya’nın başkenti Madrid’de 17 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Adaylar Turnuvası’nı bir kez daha Rus Büyükusta Ian Nepomniachtchi kazandı. 2023’te Dünya Satranç Şampiyonu Magnus Carlsen’in karşısına unvan maçına çıkacak oyuncuyu belirleyen turnuvayı domine eden Nepo, son turdan önce en yakın rakibine 1,5 puan fark attı.

Magnus Carlsen ile Dünya Şampiyonluğu maçına çıkmaya hak kazanmak için Madrid’de toplanan 8 Büyükusta, 20 güne yakın süren turnuvada büyük efor sarf etti. Turnuvaya Büyükustalar Ian Nepomniachtchi (Rusya), Timur Radjabov (Azerbaycan), Fabiano Caruana ve Hikaru Nakamura (ABD), Ding Liren (Çin), Richard Rapport (Macaristan), Jean-Krzysztof Duda (Polonya) ve Alireza Firouzja (Fransa) katıldı.

Ding Liren, Fabiano Caruana ve 18 yaşındaki Alireza Firouzja beklentilerin altında kalırken, Rus Büyükusta Nepo performansıyla izleyenleri mest etti. 13 turun ardından, Nepo 5 galibiyet 8 beraberlik ile namağlup olarak zirvede yer aldı.

Turnuvada sürpriz yapan bir diğer isim ise Büyükusta Hikaru Nakamura oldu. Uzun süredir klasik satrançtan uzak olan ve daha çok internet satrancı ve Twitch yayınlarıyla meşgul olan Nakamura, 13 maçta 7,5 puan toplayarak ikinci sıraya yerleşti. Turnuva esnasında da yayınlarına devam eden Amerikalı Büyükusta, kendisinden beklenmeyen bir performans ortaya koydu ve ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu bir kez daha ispat etti.

Öte yandan Magnus Carlsen’in Dünya Şampiyonluğu maçına çıkıp çıkmayacağı ise hala merak konusu. Geçtiğimiz yılki galibiyetinin ardından, Alireza Firouzja dışındaki bir oyuncunun kendisini heyecanlandırmadığını söyleyen Carlsen, başka bir sonuç çıkması durumunda unvan maçına çıkmayabileceğini ifade etmişti. Carlsen unvanından vazgeçerse, yeni Dünya Şampiyonu Adaylar Turnuvası’nı kazanan Nepo ile turnuvayı ikinci sırada bitiren oyuncu arasında gerçekleşecek. Bu anlamda, bugün oynanacak son tur da oyuncular için önem arz ediyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version