Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti: Zulmü kabul etmeyeceğiz


DİYARBAKIR – Adalet Nöbeti’ni 240’ıncı gününde sürdüren aileler, hasta tutukluların tedavi edilmediğini belirterek, “Bunu iyi bilsinler ki bu zulmü kabul etmeyeceğiz” dedi.  

 

Hasta ve infazı yakılan tutuklular için ailelerin Diyarbakır’da başlattığı Adalet Nöbeti, 240’ıncı gününde devam etti. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde bir araya gelen tutuklu yakınlarına, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER),Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri ve yöneticileri destek verdi.

 

 

‘İMZANIZA DAHİ SAHİP ÇIKAMIYORSUNUZ’

 

Eylemde konuşan hasta tutuklu yakını İnci Güler, 9 aydır adalet talep ettiklerini belirterek, “Burada siyasi partilere sesleniyoruz; o uygulanmayan yasalar, sizlerin imzası ile çıktı. Ancak sizler imzalarınıza dahi sahip çıkamıyorsunuz. Kendinize sahip çıkmadığınız gibi, şerefinize de sahip çıkamıyorsunuz. Bizim çocuklara nasıl sahip çıkacaksınız” diye sordu. 

 

Güler, hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılmasını istedi. 

 

‘TUTUKLULAR TEDAVİ EDİLMİYOR’ 

 

Aylardır dile getirdikleri taleplere dönük sessizliğe de tepki gösteren Güler, “Adalet bugün bize yarın onlara lazım olacak. Hasta tutuklularımız tedavi edilmiyor. Özellikle yemin ederek işe başlayan doktorlar yeminlerine sadık kalsınlar” diye konuştu.

 

‘KABUL ETMEYECEĞİZ’

 

Güler, tutuklu yakınları olarak ayrıca bir şey talep etmediklerini, sadece tutuklulara haklarının verilmesini istediklerini kaydetti. Güler, şöyle konuştu: “Bugün devlet bu haksızlığı yapıyorsa, bunu iyi bilsinler ki, bu zulüm bugün bize ise yarın onlara olacaktır. Biz bu zulmü bugün de kabul etmiyoruz, yarın da kabul etmeyeceğiz” diye ekledi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version