Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

6 bin ihraç neyi ispatladı; iktidar zulmederken muhalefet izliyor!

6 bin ihraç neyi ispatladı; iktidar zulmederken muhalefet izliyor!


HABER İNCELEME | İLKER DOĞAN  

Türkiye’de inanılmaz bir soykırım hukuku uygulanıyor. Son olarak bir çoğu beraat veya takipsizlik alan ya da hakkında hiç bir işlem yapılmamış 6 bin civarında kamu çalışanı ihraç edildi. Hem de 375 sayılı KHK’nın geçici 35. maddesindeki yetkinin süresinin dolmasına 1 gün kala! Binlerce ailenin ocağına ateş düşürüldü. İktidarın zulmünden çok, muhalefetin ‘sessiz’ kalarak soykırımı onaylaması dikkat çekici… Muhalefette ‘ölüm’ sessizliği var.

Haber ilk olarak sosyal medyaya düştü. Bazı avukatlar 4 bin civarında Emniyet olmak üzere 6 bin kişinin 375 sayılı KHK’nın geçici 35. maddesindeki yetki kullanılarak ihraç edildiğini yazdı. İlerleyen saatlerde mağdur yakınlarının mesajları, soykırım iddialarının doğru olduğunu ortaya koydu.

Buna göre 35. maddedeki yetkinin süresinin dolmasına sadece 1 gün kala 6 bin civarında insan toplu olarak ekmeğinden, aşından edilmişti. Mağdurlardan bazılarının bizzat avukatlarının yaptıkları paylaşımlara göre ihraç edilenler arasında hakkında hiç işlem yapılmamış olanlar bile var. Beraat ya da takipsizlik alıp yine de ihraç edilenlerin de çok fazla olduğu ileri sürülüyor.

Avukat Ali Osman Göçer, ihraç edilenlerin pek çoğuna son savunma için kanunda öngörülen asgari 7 günlük süre hakkı dahi tanınmadığını anlatıyor.

OHAL-seviciler,hukuken haklı ve geçerli hiçbir neden olmadığı halde,375 sayılı KHK’nin geçici 35,maddesindeki yetkiyi kullanarak,binlerce kamu görevlisini daha ihraç etmişler.Hem de bu maddenin yürürlükten kalkacağı günden birkaç gün önce…
Adeta yangından mal kaçırırcasına !

— Metin Günday (@MetinGnday) July 31, 2022

METİN GÜNDAY: YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA

İdare hukuku profesörü Metin Günday, “OHAL-seviciler, hukuken haklı ve geçerli hiçbir neden olmadığı halde, 375 sayılı KHK’nin geçici 35. maddesindeki yetkiyi kullanarak, binlerce kamu görevlisini daha ihraç etmişler. Hem de bu maddenin yürürlükten kalkacağı günden birkaç gün önce… Adeta yangından mal kaçırırcasına!” ifadelerini kullanıyor.

Eski Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok, FETÖ ile mücadelenin resmi olarak 30 Haziran’da bittiğini söyledi. Üçok, Emniyet müfettişlerine, “Elinizdeki FETÖ dosyalarını 30 Haziran’a kadar bitirip bakanlığa gönderin” talimatı verildiğini anlattı.https://t.co/yqk6GXzoFO

— Barış Terkoğlu (@baristerkoglu) July 10, 2022

AHMET ZEKİ ÜÇOK, İŞARET FİŞEĞİNİ ATMIŞTI!

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet’ten Barış Terkoğlu, eski Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok’la bir söyleşi yapmıştı. 10 Temmuz’da gazetede yayınlanan söyleşide Üçok, F.TÖ ile mücadelenin resmi olarak 30 Haziran’da bittiğini söylüyor ve Emniyet müfettişlerine, “Elinizdeki FETÖ dosyalarını 30 Haziran’a kadar bitirip bakanlığa gönderin.” talimatı verildiğini anlatıyordu.

Dün itibariyle müfettişlere ‘elinizdeki tüm dosyaları acilen bakanlığa gönderin’ talimatının sebebi de ortaya çıkmış oldu. Erdoğan rejimi, muhtemelen o listeleri dikkate alarak geçici 35. maddenin süresi dolmadan binlerce insanı ihraç kararı aldı. Beraat ya da takipsizlik almışlar; kimin umurunda!

Ve gelen bazı dosyalarda gördüğüm kadarıyla, hakkında yargılama yapılmış olanlar var.

Mevcut örgüt kriterlerine göre soruşturma ve bazıları kovuşturma aşamasını dahi geçmiş.

Bir sabah işsiz kalktılar, emeklilikleri ellerinden alınanlar var. Hukuksuzluk bu değilse ne? https://t.co/DOP6slj07J

— ÇİĞDEM KOÇ (@cigdemkc) July 31, 2022

NEDEN TOPLU HALDE İHRAÇ EDİLDİLER?

Avukat Vural Ergül, konuyla ilgili paylaşımında önemli sorular soruyor: “Soruşturmaları tamamlanan ve ihraç edilen 6000 memurun soruşturması birden aynı gün, toplu halde mi tamamlandı? Soruşturmaların eş anlı olarak tamamlanmasını sağlayan yeni gelişme ne?Madem terör şüphelisiydiler niye tespit edildiği gün görevden el çektirilmedi de bugün beklenildi?”

Biz de bu soruya bir ekleme yapalım; beraat eden ya da takipsizlik kararı alanlar meslekten ihraç edileceklerse yargı kararlarının ne önemi var?

HUKUKSUZLUK BU DEĞİLSE, NE?

Avukat Çiğdem Koç ise şunları söylüyor: “Ve gelen bazı dosyalarda gördüğüm kadarıyla, hakkında yargılama yapılmış olanlar var. Mevcut örgüt kriterlerine göre soruşturma ve bazıları kovuşturma aşamasını dahi geçmiş. Bir sabah işsiz kalktılar, emeklilikleri ellerinden alınanlar var. Hukuksuzluk bu değilse ne?”

Çiğdem Koç ayrıca “Son günlerde 375 sayılı KHK ile ihraç edilenler mutlaka iptal davası açsınlar… Hukuk bazen uyur ama asla ölmez! O nedenle asla hukuk mücadelesinden vazgeçmemelisiniz.” uyarısında bulunuyor.

MUHALEFET NEDEN TEPKİSİZ?

15 Temmuz’un üzerinden 6 yıl geçmiş ama rejim ‘terör’ kılıfıyla 6 bin insanı ihraç ediyor; gelin görün ki muhalefetten ‘tık’ yok! Binlerce insanın soykırım hukukuyla bir anda işinden, aşından edilmesi muhalefetin gündemine bile giremiyor. Adeta üç maymunu oynuyorlar.

Mevcut KHK’lılar iade beklerken, yeni ihraçların yaşanması ve muhalefetin buna seyirci kalması düşündürücü… Muhalefet KHK sorununu gerçekten çözmek istiyor mu? Bugüne kadar KHK’lara ‘hukuksuz’ olarak tanımlayan muhalefetin ağzından ‘KHK’lar bütün sonuçlarıyla birlikte iptal edilecektir’ açıklaması duydunuz mu?

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version