Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yeşilada’dan BDDK kararı yorumu: ‘Kıyameti ertelemeye çalışıyorlar’

Yeşilada'dan BDDK kararı yorumu: 'Kıyameti ertelemeye çalışıyorlar'


Sözcü gazetesinden Mehtap Özcan Ertürk’e konuşan Atilla Yeşilada, bu düzenlemenin ekonomiyi kur şokundan ancak ağustosa kadar kurtarabileceğini söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), döviz cinsinden varlıklarının TL karşılığı 15 milyonun üstünde olan firmalara kredi verilmesine yasak koyma kararını değerlendiren ekonomist Atilla Yeşilada, “BDDK sistemdeki dövizi elden ele dolaştırarak top çeviriyor. Sistemde yoğun döviz açığı var. Kıyamet gününü ertelemeye çalışıyorlar” dedi.

 

Sözcü gazetesinden Mehtap Özcan Ertürk’e konuşan Atilla Yeşilada, bu düzenlemenin ekonomiyi kur şokundan ancak ağustosa kadar kurtarabileceğini söyledi.

 

Yeşilada, “Sonrası yine 2021 Aralık’ta gösterime giren filmin tekrarı, çünkü sistemde yoğun döviz açığı var. Dışarıdan döviz gelmiyor, getirilemiyor. Erdoğan’a ve geleceğe güveni sıfırlanan vatandaş sürekli alıcı. BDDK, sistemdeki dövizi elden ele dolaştırarak top çeviriyor. Kıyamet gününü ertelemeye çalışıyor” yorumunu yaptı.

 

Türkiye’de ekonomi politikasını artık BDDK’nın yönettiğini ifade eden Yeşilada, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin finansal istikrarı destekleyici önlemlerin devam edeceğine yönelik açıklamalarına işaret ederek, “Bunun meali basit. Her sabah uyandığımızda BDDK’nın kredi aktarım mekanizması ve bankacılık sistemi üzerinden başka bir finans dışı sektörde serbest piyasanın işleyişine müdahale ettiğini göreceğiz” dedi.

 

Geçen hafta 17.5425 ile 20 Aralık’tan bu yana yeni zirveyi gören dolar, BDDK kararı sonrası, haftanın ilk günü 16.0320 liraya kadar geriledikten sonra dün 16.7131 lirayı test etti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version