Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna: Savaşın kaderini Batı’nın yapacağı ağır silah desteği belirleyecek

Ukrayna: Savaşın kaderini Batı'nın yapacağı ağır silah desteği belirleyecek

Serbest Görüş Dış Haberler

Ukrayna’nın askeri istihbarat birimi Başkan Yardımcısı Vadim Skibitski, 100 günü geçen savaşta Rusya karşısında cephelerde kaybetmeye başladıklarını söyledi. Skibitski, Ukrayna’nın durumunun Batı’dan gelecek ağır silahlara bağlı olduğunu söyledi.

BBC’de yer alan habere göre, Ukrayna Askeri İstihbaratı Başkan Yardımcısı Vadim Skibitski, “Bu artık bir ağır silah savaşı” dedi. Savaşın cephelerinin kaderini belirlediğini söyleyen Skibitski, Ukrayna’nın ağır silahlar açısından kaybetmeye başladığını söyledi.

Skibitski sözlerine şöyle devam etti: “Bundan sonra her şey Batı’nın bize vereceklerine bağlı. Ukrayna’nın bir ağır silahına karşılık Rusya’nın 10-15 silahı var. Batılı ortaklarımız bize ellerindekinin yalnızca yüzde 10’ununu verdi” dedi.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenski de Britanya Savunma Bakanı Ben Wallace’ın ziyaretinde yaptığı açıklamada Britanya’ya destek için teşekkür ederken daha fazla silah desteği talebini yinelemişti. Zelenski, “Kelimeler eyleme dönüşüyor. Ukrayna’nın Büyük Britanya ile ilişkisi ve diğer ülkelerle ilişkisi arasındaki fark bu” demişti.

Zelenski, geçen hafta yaptığı açıklamada Rus güçlerinin Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a odaklandığı savaşta her gün 60 ila 100 arası Ukraynalı askerin öldüğünü söylemişti.

Ukrayna’nın Brüksel’de 15 Haziran tarihinde yapılacak bir NATO temas grubu toplantısında talep edilen silah ve savunma ekipmanının bir listesini sunması bekleniyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version