Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TMSF’nin gasp ettiği dev şirketlerin kasası AKP’li Nurettin Canikli organizasyonunda boşaltılmış!

TMSF’nin gasp ettiği dev şirketlerin kasası AKP’li Nurettin Canikli organizasyonunda boşaltılmış!


15 Temmuz’dan sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından gasp edilen dev şirketlerin kasasının AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli tarafından nasıl boşaltıldığı yeni belgelerle bir kez daha ortaya çıktı. Danışmanı Fatih Salihpaşaoğlu’nu el konulan şirketlerin yönetim kuruluna atayan Canikli’nin Akın Çorap ve Koza Altın İşletmeleri gibi birçok şirketin içini herkesin gözü önünde boşalttı.

Gazeteci Metin Cihan Nurettin Canikli’nin yakınlarının WhatsApp yazışmalarının ekran görüntülerini paylaştı.

şimdi, canikli’nin organize ettiği bu soygun şebekesinin işleyişini anlatacağım. şu soruyla başlayalım: çorap fabrikası kurmak canikli’nin aklına nereden geldi? bilen biliyor. bu iş için biraz geriye, canikli’nin kontrolündeki tmsf’nin akın çorap’a el koyduğu zamanlara dönüyoruz.

— metin cihan (@metcihan) June 12, 2022

Türkiye’nin en büyük beş çorap üreticisinden biri olan ve 27 Şubat 2017’de TMSF tarafından gasp edilen Akın Çorap’ın yönetimine danışmanı Fatih Salihpaşaoğlu’nu getiren AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli’nin şirketin sermayesini kendine transfer ettiği ettiği ileri sürüldü.

Akın Çorap ile yetinmeyen Canikli’nin Koza Altın İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanvekilliği’ne Fatih Salihpaşaoğlu’nu getirerek şirketin kasasını boşalttığı iddia edildi.

canikli tmsf’nin el koyduğu akın çorap’ın başına kimi koyuyor biliyor musunuz? danışmanı fatih salihpaşaoğlu’nu. evet bayaa bildiğin danışmanı. el konulan diğer şirketleri de (aydınlı, koza, boydak) kendi adamlarına emanet ediyor. sermaye güle oynaya canikli’ye transfer ediliyor. pic.twitter.com/Ue8fkPPsS1

— metin cihan (@metcihan) June 12, 2022

simin tekstil diye bir firma var. ilk iş tsk’dan ihale alıp çorap satıyor. pandemide ise maskeden yolunu buluyor. eski milli savunma bakanı nurettin canikli bu şirketin gizli patronu. ifşa edeyim ve ardından kamu kaynaklarıyla kurdukları soygun düzenini anlatayım. #CanikliDosyası pic.twitter.com/pNObqPCNV1

— metin cihan (@metcihan) June 12, 2022

Türkiye’nin göz bebeği şirketlerin kasasının Nurettin Canikli tarafından organize bir şekilde boşaltıldığını TMSF Tahsilat ve Finansman Dairesi Başkanlığı yaptıktan sonra 15 Temmuz’dan sonra gasp edilen Boydak Holding’in yönetim kurulu başkanlığına atanan Gelecek Partisi kurucularından Abdullah Güzeldülger KRT televizyonunda katıldığı bir programda açıklamış, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli ise iddiaları reddetmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version