Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TL değer kaybetmeye devam ediyor: Dolar 17’yi, euro 18’i aştı

TL değer kaybetmeye devam ediyor: Dolar 17'yi, euro 18'i aştı


Sene başında 13,35 lira olan dolar kuru bugün 17 lirayı aşarken, euro ise 18,35 seviyesini gördü. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada faizi düşürmeye devam edeceklerini belirterek “Fiyat istikrarını ise aldığımız diğer tedbirlerin yanı sıra işimize gelen seviyedeki bir döviz kuruyla cari fazla artırarak sağlamayı planlıyoruz” demişti.

Hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştiriler sürerken, dövizdeki tansiyon da yükselmeye devam ediyor. Dolar/TL, geçen ay başlayan ve Türk lirasında yaklaşık yüzde 10 değer kaybı ile sonuçlanan sert yükselişin ardından bugün bir kez daha tırmanışa geçti.  Dolar bu sabah 17,10’a çıkarken, euro ise 18,35 seviyelerini gördü.

Dünyanın birçok farklı ülkesindeki ekonomik gelişmeleri takip eden ve yorumlayan ünlü ekonomist Timothy Ash, Türkiye’nin ekonomi yönetimini eleştiren açıklamada bulundu.

Erdoğan’ın tercihlerinin kötü gidişatın tek kaynağı olduğunu ifade eden Ash, art arda alınan kararların zincirleme etki yarattığını belirterek “Erdoğan, problemin enflasyon değil hayat pahalılığı olduğunu öne sürerek herkesi aptal yerine koyuyor” ifadelerini kullandı.

Ash, Türkiye ekonomisindeki gidişata ilişkin Erdoğan’ın sorumluluğunu işaret ederek “Görünüşe bakılırsa Erdoğan ekonomiyi Nobel ödüllü bütün ekonomistlerinden daha iyi biliyor. Enflasyonun aşırı tüketimden kaynaklandığına dair Batılı değerlendirmeler tamamen yanlışmış; o zaman hepimiz emekli olmalı ve Erdoğan’ın küresel ekonomiyi yönetmesine izin vermeliyiz” ifadeleriyle hükümetin yaklaşımını eleştirmişti.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version