Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tayland’da esrar ticareti yasallaştı ama kullanmak yasak

Tayland'da esrar ticareti yasallaştı ama kullanmak yasak


Uyuşturucu ve keyif verici diğer maddelerle ilgili  sert kanunlara sahip olan Tayland, esrar ile ilgili dikkat çeken bir adım atarak kenevirin ekilmesine ve ticaretinin yapılmasına resmen izin verdi. Hükümet, bunun tarım ve turizm için yapıldığını söylese de uzmanlara göre bu kararla birlikte Tayland, esrar kullanımına da teorik olarak izin vermiş oldu. Çünkü yeni yasa ile birlikte ülkede 1 milyon adet kenevir fidesi halka ücretsiz olarak dağıtıldı. 

TEDAVİ AMAÇLI KULLANIMI SERBEST

Hükümete göre alınan karar, ülke için yeni bir gelir kaynağı olacak. Fakat esrar kullanımının hala yasak olmaya devam edeceği belirtiliyor. Yetkililere göre esrar, yemek ve tedavi gibi alanlarda kullanılmaya devam edilecek. 

HAPSE GİRENLER TAHLİYE EDİLECEK

Webtekno’nun aktarımına göre, bugüne dek esrarla ilgili suçlara bulaşan ve bunun sonucunda hapse atılan kişiler, yeni yasa gereğince tahliye edilecek. Edinilen bilgilere göre bu uygulama ile 4000 kişi tahliye edilmiş olacak.

KENEVİRİN SERBEST OLDUĞU ÜLKELER

Oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan kenevir, bazı ülkelerde devletin kontrolünde yasallaştırılmış durumda. Örneğin Türkiye, Avustralya, Kanada, Şili, Kolombiya, Almanya, Yunanistan, İsrail, İtalya, Peru, Polonya, Sri Lanka ve Birleşik Krallık keneviri yasal sınırlar altında üretiyor. Bu ülkeler keneviri tıbbi çalışmalarda kullanıyor.

Keneviri keyif verici madde, yani esrar olarak yasallaştıran ülkeler ise Kanada ile Uruguay. ABD’de de bazı eyaletlerde esrar üretimi ile satışına izin veriyor. İspanya ve Hollanda’da ise esrar kullanımına kısmen izin veriliyor. Tayland, kağıt üzerinde tıbbi amaçlı ülkeler arasında yer alacak olsa da pratikte ülkenin eğlence amaçlı da izin verdiğini söylemek mümkün.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version