Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soylu’nun şovundan skandal çıktı

Soylu’nun şovundan skandal çıktı


TR724 HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanlığı tarafından 9 Mayıs’ta yapılan açıklamaya göre Ağrı bölgesinde bulunan 11 kişilik PKK grubu etkisiz hale getirildi. Ancak ‘öldürüldü’ denilen gruptan kadın bir terörist başka bir çatışmada ‘etkisiz hale getirilirken’ diğer 4 kişinin ölmediği ortaya çıktı. Skandal Ağrı Jandarmasında görev değişiklikleri getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘büyük başarı’ olarak duyurduğu operasyondan skandal çıktı. Ağrı Dağı bölgesinde 19 Şubat’ta başlayıp 9 Mayıs’ta bitirilen Eren Kış 9 Operasyonunda 11 kişilik ‘PKK’nın Ağrı Timi’nin etkisiz hale getirildiği ilan edilmişti.

Toplamda 22 Jandarma Özel Harekat Timi’nin katıldığı operasyon yaklaşık iki buçuk ay sürmüş ve operasyonun sonunda bölgede bulunan PKK’lıların etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı. İçişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından video eşliğinde operasyonun başarıyla sonuçlandığını açıklamıştı. Hatta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Org. Arif Çetin bölgeye giderek operasyona katılan birliklere hitap etmişti.
Ancak açıklamanın yalan olduğu yine Jandarma tarafından ortaya çıkarıldı.

‘Öldürüldü’ denilen PKK’lılardan kadın bir militan geçtiğimiz günlerde civar bölgede başka bir operasyonda ölü ele geçirildi. Güvenlik birimlerini şaşırtan gelişme ise şu oldu; söz konusu PKK’lı kadın 9 Mayıs’ta etkisiz hale getirildiği açıklanan 11 kişilik timin içindeydi. Bir başka ifadeyle daha önce öldürülen PKK’lı yeniden öldürülmüştü.

Üstelik kadın militanın ölü ele geçirildiği operasyonda kaçan 4 kişilik PKK’lı grubunun da daha önce öldürüldüğü açıklanan 11 kişilik time mensup olduğu ortaya çıktı.

Böylece daha önce şov yapılarak açıklanan operasyonun fiyasko ile sonuçlandığı ortaya çıktı. Gelişme Jandarma içinde krize yol açtı. Ağrı İl Jandarma Terörle Mücadele Şube Müdürü ve İstihbarat Şube Müdürleri görevlerinden alınarak başka yerlere atandılar. Bu durum benzeri operasyonlardan sonra yapılan açıklamaların da güvenirliliğini tartışmaya açtı.

Eren Kış-9 Şehit Jandarma Asb. Kd. Çvş. Emre Dokumacı Operasyonunda “Ağrı Grubu”
𝗘𝗧𝗞𝗶𝗦𝗶𝗭 𝗛𝗔𝗟𝗘 𝗚𝗘𝗧𝗶𝗥𝗶𝗟𝗗𝗶

9 Mayıs’ta tamamlanan operasyon sonucunda; PKK’nın sözde Ağrı Dağı sorumlusunun da olduğu 11 terörist etkisiz hale getirildi ⬇️
https://t.co/zS0RyLleCs pic.twitter.com/BLpq0MvKnM

— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) May 9, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version