Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Semra Kuytul ve kızı için tutuklama talebi: Zalimin zulmüne boyun eğmedik!

Semra Kuytul ve kızı için tutuklama talebi: Zalimin zulmüne boyun eğmedik!


Osmaniye’de önceki gün gözaltına alınan Semra Kuytul ve kızı 19 yaşındaki Meryem Kuytul için savcılık tutuklama istedi. Önceki gün 30 Furkan Vakfı gönüllüsü gözaltına alınmış, 22’si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul, 9 Mayıs’ta tutuklanmış, 1 gün sonra ise Patnos Cezaevi’ne sürgüne gönderilmişti.

Semra Kuytul, avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda, “Zalimin zulmüne boyun eğmedik, Allah’ın hükmüne teslimiz. Kalbimiz son derece müsterih.” ifadelerini kullandı.

Osmaniye’de önceki gün Kur’an Okuma Evi’nin mühürlenmemesi için binanın önünde nöbet tutan Furkan Harekâtı gönüllüleri onlarca polis tarafından darp edilerek gözaltın alındı. Gözaltına alınanların arasında Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul ve kızı Meryem Kuytul da vardı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Semra Kuytul ve Furkan Hareketi mensuplarının avukatlarıyla görüşmesine izin verilmedi. 30 kişiden 22’si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Aralarında Semra Kuytul ve kızının da olduğu 8 kişi için ise tutuklama talep edildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version