Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’dan ABD’ye: Ukrayna’ya silah yardımı doğrudan provokasyon

Rusya'dan ABD'ye: Ukrayna'ya silah yardımı doğrudan provokasyon


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Ukrayna’ya 700 milyon dolarlık askeri desteğini, “doğrudan provokasyon” olarak değerlendirdi.

Rusya, Ukrayna’ya 700 milyon dolarlık silah yardımının parçası olarak gelişmiş füze sistemleri göndereceğini açıklayan ABD’ye tepki gösterdi.

 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, “Bu tür yardımlar Ukrayna yönetiminin barış müzakerelerine katılma olasılığını düşürüyor. ABD yangına körükle gidiyor” dedi.

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise “üçüncü bir ülkenin” çatışmalara sürüklendiğini söyledi.

 

Lavrov, Ukrayna ordusuna HIMARS roket sistemlerinin tedarikinin üçüncü bir ülkenin çatışmaya sürüklenme riskini artırdığını söyledi. Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ise, ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardımını son derece olumsuz gördüklerini ve bunun doğrudan çatışma riskini artıracağını dile getirdi.

 

Öte yandan, “ABD’nin kasıtlı olarak yangına körükle gittiğine inanıyoruz” diyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova’nın olası riskleri değerlendirdiğini ve gerekli önlemleri aldığını aktardı. Peskov, Kiev yönetiminin, ABD’nin söz konusu askeri yardım paketinde yer alan roket sistemlerinin Rusya topraklarına yönelik saldırılarda kullanılmayacağına ilişkin açıklamalarına da güvenmediklerini belirtti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version