Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Otomobil bayileri ‘yok’ satıyor

Otomobil bayileri ‘yok’ satıyor


| ÖZEL HABER 

Yükselen döviz kuru otomotiv firmalarını da harekete geçirdi. Türkiye’de bugün itibariyle bir çok tanınmış marka ‘yok’ satıyor. Zira bu gece yarısı fiyatlar güncelleniyor. Otomobil fiyatlarına yarın geçerli olacak şekilde yüzde 10-15 civarında zam gelmesi bekleniyor.

Türkiye’de artık ev değil, otomobil almak bile hayal oldu. Zira sıfır otomobilleri fiyatı, artan döviz kuruyla birlikte katlandı. 2020 yılının ocak ayında 190 bin 200 liradan satılan Ford Focus’un aynı modeli bugün 640 bin lira. Yarın ise fiyatı daha da artacak!

Başka bir örnek; 2013 yılında Auris’in en dolusunun fiyatı 52 bin liraydı. Bugün aynı otomobil (Corolla Hatchback) 661 bin TL. Muhtemelen bu gece yarısı onun da fiyatı artacak. Bu gece yarısı gelecek zam miktarıyla, bundan 8 yıl önce aynı arabadan bir tane alıyordunuz. Sadece 8 yılda sıfır otomobil fiyatları 12-13 kat arttı.

Bugün, Türkiye’de en çok satan 3 otomobil markasının farklı bayilerini arayanlar, aynı cevabı aldı: “Maalesef elimizde araç yok. Bir kaç gün sonra gelecek. Fakat fiyat garantisi veremiyoruz. Sitemizde gördüğünüz fiyatlar bu akşam güncellenecek.”

Edinilen bilgilere göre bu gece yarısı otomobil fiyatları güncellenecek. Yüzde 10-15 civarında zam geleceği söyleniyor.

LİSTE FİYATINDAN FAZLA RAKAM İSTİYORLAR

Bazı otomobil bayilerinde özellikle yabancı uyruklu alıcılara liste fiyatlarının üzerinde rakam çıkarıldığı belirtiliyor. İddiaya göre liste fiyatı 520 bin TL olan otomobil için yabancı uyruklulardan 600-610 bin lira talep ediliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version