Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mevlüt Çavuşoğlu: “Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki süreci destekliyoruz”

Mevlüt Çavuşoğlu: "Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki süreci destekliyoruz"


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle tahıl yüklü tankerlerin limanlardan ayrılamamasına ilişkin, “Sürdürülebilir ve güvenli ulaştırma hatlarının ne kadar önemli olduğunu bu krizde bir kere daha gördük.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Kazakistan Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi ile birlikte Bakü’de Türkiye-Azerbaycan-Kazakistan Dışişleri ve Ulaştırma Bakanları Toplantısı’nın ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

 

Türkiye’nin hayata geçirdiği Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi projeleri anımsatan Çavuşoğlu: “Orta koridorunu daha da geliştirmek için Ulaştırma bakanlıklarımızla bu formatta çalışmaya devam edeceğiz. Hazar geçişleri büyük önem taşıyor. Burayı daha cazip hale getirmek için çalışmaya hazırız. Ulaşım ve lojistik ağlarını artırmamız tüm bölgemizin refahı ve istikrarına büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

 

Türkiye’nin bu konulardaki önerilerinin toplantıda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından gündeme getirildiğini belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

 

“Enerji ve enerji altyapısı alanında iş birliğini geliştirmek istiyoruz. Yeni bağlantıların açılması bölgemize de olumlu yansıyacaktır. Bu bakımdan Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki süreci destekliyoruz. Azerbaycan’ın batı bölgeleri ile Nahcivan arasında bağlantı sağlayacak Zengezur koridorunu güçlü şekilde destekliyoruz ve koridorun bir an önce açılmasını bekliyoruz.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version