Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Metropoll’ün kurucusu Özer Sencar: Altı lider böyle düşünüyorsa seçimi kaybedeceklerini söyleyebilirim

Metropoll'ün kurucusu Özer Sencar: Altı lider böyle düşünüyorsa seçimi kaybedeceklerini söyleyebilirim


Metropoll Araştırma’nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Ortak aday kim olursa olsun Türkiye’yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecektir, bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır” ifadelerini eleştirdi. 

Sencar, Davutoğu’nun “Aday kim olursa olsun Türkiye’yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecek” açıklamasını Twitter hesabında paylaşarak şunları yazdı:

“Altı lider de böyle düşünüyorsa seçimi kaybedeceklerini şimdiden söyleyebilirim. Muhalefet bu kafa ile giderse Erdoğan ömrünün sonuna kadar başkan olarak kalır. Ahmet Davutoğlu: Aday kim olursa olsun Türkiye’yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecek.” 

DAVUTOĞLU NE DEMİŞT?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 31 Mayıs’ta partisinin genel merkezindeki İl Başkanları toplantısında şunları dile getirmişti:

İlkeler yerine şahıslar öne çıkarmak ülkeye ihanet etmektir. Biz birbirimize bu taahhütle bağlıyız. Biz sitem kuracağız yeni cumhurbaşkanı ya 6 liderden biri olur ya dışarıdan biri olur, bu ilkeler üzerinde onun taahhüdünü isteriz ve cumhurbaşkanı ilkeler üzerinden bir garantör olur. Aday ilan edildikten sonra o aday tek başına hareket edecekse ortak bir aday çıkarmanın ne anlamı var? Biz o masadayken sadece bir aday belirlenmeyecek önümüzdeki dönem Türkiye’nin kaderi belirlenecekse o kaderde söz sahibi oluruz. Bunun önündeki hiçbir kısıtlamayı kabul etmeyiz. Ortak aday kim olursa olsun Türkiye’yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecektir bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version