Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meteoroloji’den 16 il için ‘sarı kodlu’ uyarı

Selde ölenlerin sayısı 27’ye yükseldi


16 il için şiddetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji vatandaşlardan ani su baskını, sel, fırtına ve heyelana karşı tedbir almasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre bugün (14 Haziran) 11.00 civarı yurdun iç kesimlerinde gök gürültülü sağanağın, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Antalya’nın iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısı ve kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Sağanağın Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elâzığ ve Bingöl’de saat 21.00’e kadar yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor.

🔊Meteorolojik Uyarı
14 Haziran Salı Günü Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!@AFADBaskanlik @TCKonyaValiligi @KaramanValiligi @aksarayvaliligi @NigdeValiligi @KirsehirValilik @nevsehirvalilik @kayserivaliligi @sivasvaliligi @YozgatValiligi pic.twitter.com/gogsHvnrVV

— Meteoroloji (MGM) (@meteoroloji_twi) June 13, 2022

Yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr ve fırtına, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version