Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Melek Çetinkaya’nın oğlunun da aralarında olduğu 70 askeri öğrenciye tahliye

Melek Çetinkaya’nın oğlunun da aralarında olduğu 70 askeri öğrenciye tahliye


Aktivist Melek Çetinkaya’nın oğlu Furkan Çetinkaya’nın da aralarında bulunduğu 70 Hava Harp Okulu öğrencisi hakkında tahliye kararı verildi.

Aralarında Melek Çetinkaya’nın oğlu Taha Furkan Çetinkaya’nın (26) olduğu Sultanbeyli dosyasından yargılanan 71 öğrenci serbest bırakıldı. Dosyaları Yargıtay’da incelemede olan öğrencilerin tahliyesine karar verildi.

Kararı Furkan Çetinkaya’nın kız kardeş Rüveyda Çetinkaya sosyal medya hesabından duyurdu. Çetinkaya, “Abimin de içinde olduğu 25 askeri öğrenciye tahliye verilmiş. Henüz 3 kisi çıkmış. Görmeden inanılacak gibi değil” dedi.

Abimin de içinde olduğu 25 askeri öğrenciye tahliye verilmiş. Henüz 3 kisi çıkmış. Görmeden inanılacak gibi değil

— Rüveyda Çetinkaya (@ruvecda) June 21, 2022

Melek Çetinkaya ise sosyal medyadan sevincini ” Emin değilim ama oğlum tahliyeymiş. Görmeden inanmam” ifadesiyle paylaştı. Çetinkaya, tahliye olan öğrenci sayısının 70 olduğunu duyurdu. 

Emin değilim ama oğlum tahliyeymiş.Görmeden inanmam😭

— Melek Çetinkaya (@MelekCetk) June 21, 2022

Rüveyda Çetinkaya, Kronos’a yaptığı açıklamada, “Benim için sürpriz oldu. İncelemede olduğu için iyi bir haber bekliyorduk. Ama hemen beklemiyorduk” dedi. Haberi alan Melek Çetinkaya Silivri’ye doğru yola çıktı. Karar askeri okul öğrencilerinin aileleri arasında memnuniyetle karşılandı.

Serbest Görüş:

 

Askeri Öğrenciler Komitesi isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “İşte bir kısmı tahliye olan arkadaşlarımızın o geceki görüntüleri… Halk ile birlikte İstiklal Marşı okuyorlar..! 6 yıldır bağırıyoruz bu çocuklar masumdu diye..! Hepsini alana kadar mücadelemiz devam edecek!!! En az 67 arkadaşımızın tahliye olduğu gelen bilgiler arasında…”” ifadesi kullanıldı.

İşte bir kısmı tahliye olan arkadaşlarımızın o geceki görüntüleri… Halk ile birlikte İstiklal Marşı okuyorlar..!

6 yıldır bağırıyoruz bu çocuklar masumdu diye..! Hepsini alana kadar mücadelemiz devam edecek!!! pic.twitter.com/9Rzcjxy00I

— Askeri Öğr. Komitesi (@Askeriogrenci16) June 21, 2022

15 Temmuz’a katıldıkları gerekçesiyle 116 Hava Harp Okulu öğrencisi hakkında müebbet hapis cezası verilmişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version