Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meclis Başkanvekilinden CHP’li vekilin sözünü kesen AKP’li Akbaşoğlu’na: Otur yerine, terbiyesizlik yapma

Meclis Başkanvekilinden CHP'li vekilin sözünü kesen AKP'li Akbaşoğlu'na: Otur yerine, terbiyesizlik yapma


AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu ile Meclis Başkanvekili Haydar Akar arasında yaşanan tartışma sonrası Meclis’te gergin anlar yaşandı.

DHA’nın haberine göre TBMM Genel Kurulu, sağlık çalışanlarının özlük haklarında düzenleme öngören 14 maddelik kanun teklifini görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın konuşma süresinin bitmesinin ardından ek süre verilmesine, AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu itiraz etti.

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu

TBMM BAŞKANVEKİLİNDEN AKP’Lİ AKKAŞOĞLU’NA: BİR DAHA MÜDAHALE EDERSENİZ 5 DAKİKA DAHA KONUŞTURACAĞIM

AKP’li Akbaşoğlu’nun itirazlarının devam etmesi ve sık sık CHP’li Arık’ın sözünü kesmesi üzerine Meclis Başkanvekili Akar, “Sayın Akbaşoğlu, bir daha müdahale ettiğinizde 5 dakika daha konuşturacağım. Bırakın da ben yöneteyim bunu, lütfen, rica ediyorum” dedi.

TEPKİ GÖREN AKP’Lİ VEKİL ÖZEL DİYALOĞU ANLATTI

Bunun üzerine Akbaşoğlu, Akar’a, “Prensiplerinizi hatırlattım. Bakın, içeride konuştuğumuzda ara verme süresiyle ilgili, bir insanın halkla ilişkiler binasından buraya 5 dakikada gelmesinin mümkün olmadığını ifade ettiğimde, ‘prensiplerimden vazgeçmem’ dediniz. 3’üncü kez 1 dakikayı uzatıyorsunuz. Demek ki işinize geldiğinde prensiplerinizden vazgeçtiğinizi gösteriyorsunuz. Prensiplerinizden vazgeçmeyin diyorum” diye cevap verdi.

Meclis Başkanvekili Haydar Akar

SİYASİ EDEBE DAVET ETTİ, ‘SİZE ÖZEL İLGİ GÖSTERECEĞİM, OTUR YERİNE, TERBİYESİZLİK YAPMA’ DEDİ

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Haydar Akar, aralarındaki diyaloğu Genel Kurul’a taşıması nedeniyle AKP’li Akbaşoğlu’na tepki gösterdi. Akar, şunları söyledi:

“Arkada özel olarak konuştuğumuz şeyleri, özel konuştuğumuz, sohbet ettiğimiz şeyleri burada açıkladığınız için siyasi edebe davet ediyorum. Siz grubunuzu yönetin, ben Meclis’i yöneteceğim. Oturun yerinize. Terbiyesizlik yapma. Evet, prensiplerimden biridir, milletvekillerini kürsüde konuşturmak. Sizin arkadaşlarınıza da aynı şeyi uyguluyorum, bizim arkadaşlarımıza da aynı şeyi uyguluyorum, hiç fark etmiyor. Ayrım yapmıyorum, bundan sonra size özel ilgi göstereceğim.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version