Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Marmaris’teki orman yangını devam ediyor: şu ana kadar 1028 hektar alan kül oldu

Marmaris’teki orman yangını devam ediyor: şu ana kadar 1028 hektar alan kül oldu


Marmaris’te 3 ayrı noktada başlayan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen orman yangını gece boyunca devam etti. Gece boyunca karadan müdahale edilen yangına, sabahın ilk saatlerinden itibaren yeniden havadan müdahale edilmeye başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, yangının 3 noktada ilerlediğini ve şu ana kadar 1028 hektarlık alanın yandığını bildirdi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci göre ise yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Gunaydin. 10 dakika öncesi durum bu.Sabah erken saatlerde 1 antanov ve birkaç küçük uçak su atmış ve gitmis. Şu an 7-8 helikopter aktif. Yer ekipleri ve Afad canla başla devam ediyor ve gecen yıla göre koordinasyon daha iyi bilgisi geldi. Bilgi aldıkca yazacagim pic.twitter.com/TrvtVY8zOR

— Şahan Gökbakar (@sgokbakar) June 22, 2022

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan orman yangını devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün aktardığına göre, yangına karadaki çalışmaların yanı sıra 20 helikopter ve 14 uçak ile müdahale ediliyor.

Şu an Marmaris….Karadan itfaiye müdahale ediyor ancak yetersiz kalıyor. Marmaris belediyemiz, Muğla Büyükşehir Belediyemiz tüm ekipleri ile sahada. Daha da büyümeden söndürülmesi gerekiyor. pic.twitter.com/4SVjLnGuHZ

— Ali Öztunç (@Ali_Oztunc) June 21, 2022

CHP’Lİ ERBAY: YANGINA YETERLİ ŞEKİLDE MÜDAHALE EDİLMİYOR

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay ise 20 helikopter ve 14 uçakla yangına müdahale edildiği açıklamasını yalanladı. Erbay, “Gün ağardı ve yangına 20 helikopter ve 14 uçakla müdahale edilmiyor. Yangın çok geniş bir alana yayılmış durumda. Ancak maalesef Bakanların söylediği gibi 20 tane helikopter de yok 14 tane uçak da yok. Sadece 4-5 tane helikopter müdahale ediyor. Bir an önce etkin bir şekilde etkin müdahale yapılmalıdır.” dedi.

GÜRÜN: ÜÇ NOKTADA DEVAM EDİYOR

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, söndürme çalışmalarına ilişkin son durumu sosyal medya hesabından açıkladı. Yangının üç noktadan ilerlediğini aktaran Gürün, “Sabah saatlerinde havadan müdahale başlamış olmasına rağmen maalesef yangın devam ediyor. Şu an itibarıyla 200 personel 103 araçla mücadeleye katkı sağlıyoruz. Yangın Okluk Koyu, Çubucak ve Hisarönü bölgelerinde olmak üzere 3 noktada ilerliyor. Resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık 1028 hektarlık (1439 Futbol Sahası) bir alanın etkilendiğini tespit etmiş durumdayız.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version