Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Marmaris’te orman yangını; 30 ev tahliye edildi, sabotaj ihtimali araştırılıyor

Marmaris’te orman yangını; 30 ev tahliye edildi, sabotaj ihtimali araştırılıyor


Muğla’nın Marmaris ilçesinde akşam saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede rüzgarında etkisiyle büyüdü. Alevlerin orman içindeki yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Bördübet mevkisinde bulunan 30 evde tahliye işlemleri başlatıldı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. ’Yangının üç yerden başladığı bilgisi var. Sabotaj olma ihtimali yüzde 90.” dedi.

Muğla / #Marmaris‘te farklı noktalarda çıkan orman yangını ile mücadelemizi sürdürüyoruz.

Biz buradayız. Görevimizin başındayız.

576 Personel
144 Arazöz
13 Dozer

Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. pic.twitter.com/ESbi6cB9Fv

— Orman Genel Müdürlüğü (@OGMgovtr) June 21, 2022

Marmaris’in Amazon Koyu’nda kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda, saat 20.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlerin Otluk Koyu istikametine hızla ilerlediği belirtildi. Yangına ilk etapta 5 helikopter ile müdahale edilirken, kara ekipleri de bölgeye yönlendirildi.

Değerli hemşehrilerim,

Akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Gelişimeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz.#Marmaris pic.twitter.com/AAPwBwofHE

— Mehmet Oktay (@oktaymehmet48) June 21, 2022

 

Yangına müdahalede bulunak üzere Denizli, Antalya ve İzmir’den çok sayıda takviye ekipler sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Marmaris Bördübet Mevkii’nde orman yangını başlamış olup, Orman ve İtfaiye ekiplerimiz yangına müdahalelerini devam ettirmektedir. En kısa sürede yangının kontrol altına alınmasını temenni ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Değerli hemşehrilerim, Akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Gelişimeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version