Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kolombiya hapishanesinde isyan: 49 mahkum yanarak öldü

Kolombiya hapishanesinde isyan: 49 mahkum yanarak öldü


Foto | AFP

Latin Amerika ülkesi Kolombiya’da bir cezaevinde çıkan isyanda 49 mahkum yanarak hayatını kaybetti. 30’a yakın mahkum hastaneye kaldırılırken, yangının kontrol altına alındığı ve firar olayı yaşanmadığı açıklandı.

Salı sabahı yerel saatle 01:00 sularında hapishane bloklarından birinde başlayan yangın sırasında koğuşlarda yaklaşık 180 mahkum vardı.

Alevlerin cezaevi bloğunu sardığını gören şehir sakinleri itfaiye ve ambulans ekiplerine haber verirken, hükümetin Hapishane Dairesi Başkanı General Tito Castellanos mahkumları suçladı. Bazı mahkumların “nasıl etkileneceklerini düşünmeden” yatakları yaktıklarını söyledi. General Castellanos, “Neredeyse tüm bloğa yayılan kademeli bir etki yarattı. Gardiyanlar, yangın söndürücüler ve diğer malzemeleri kullanarak mahkumların çoğunu tahliye etmeyi başardı, ancak ne yazık ki sonuç 49 ölü ve 30 yaralı oldu.” dedi. Başkan Ivan Duque ise yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirmekle yetindi.

Latin Amerika ülkelerinin bazılarında olduğu gibi, Kolombiya’daki hapishanelerde de aşırı yığılma var. Ülkenin 132 hapishanesinin kapasitesi yaklaşık 80 bin kişilik olmasına rağmen, cezaevlerinde 112 bin mahkum tutuluyor.

Latin Amerika’da ölümle sonuçlanan hapishane isyanları zaman zaman gündem geliyor. Kolombiya’nın komşusu Ekvador’da da sık sık isyanlar oluyor. Ekvador’da 2021’in başından bu yana meydana gelen altı isyanda yaklaşık 400 mahkum hayatını kaybetti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version