Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt: 100 metrekarelik konutun maliyeti 2,5 milyon lira

KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt: 100 metrekarelik konutun maliyeti 2,5 milyon lira


ĶİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut sorununun çözümü için ilginç bir teklifte bulundu. Kurt, hükümetin konut üretimi için ayırdığı 30 milyar lira ile İstanbul’daki boş 1 milyon konutun kamulaştırılmasını önerdi. 100 metrekarelik bir konutun maliyeti 2,5 milyon TL’ye çıktığını anlatan Kurt, bundan sonra ‘orta gelir grubuna’ konut üreteceklerini anlattı.

Dünya gazetesinin haberine göre hükümetin yeni konut üretimi için ayırdığı 30 milyar lira ile günümüz koşullarında ancak 10 bin konut yapılacağını belirten Kurt, “Bunun yerine İstanbul’da duran boş konutları alıp satması daha faydalı. Çünkü bitmiş konutta finansman maliyeti koymasına gerek yok. Kentte 1 milyona yakın boş konut olduğu söyleniyor. Eğer bu doğruysa bunun 500 bininin sağlam olduğu düşünülürse ve İstanbul’da 300 bin riskli yapı varsa bu riskli yapı stokunu 1 günde taşıma imkanımız olacak. İstanbul için esas çılgın proje bu yapıların kamulaştırılması.” dedi.

ORTA GELİR GRUBUNA KONUT ÜRETECEĞİZ

Metrekare maliyetinin 8 bin 500 TL olduğunu belirten Ali Kurt, “100 metrekarelik bir konutun arsa ve finansman hariç inşaat maliyeti 850 bin TL ile 1 milyon TL, buna arsa ve finans maliyeti eklendiğinde bir konutun maliyeti en az 2.5 milyon TL’ye çıkıyor. Arsa maliyeti sıfır olursa da 1.5 milyona satmam lazım. Ancak 1.5 milyon liraya alacak kitle alt gelir grubu mu? Böyle bir alt gelir grubu yok. 4 bin 200 TL asgari ücretin olduğu bir yerde sosyal konut için boşuna enerji harcamam dedim. O nedenle yakında orta gelir grubu için konutlar üreteceğiz. Burada evi olmayanlara öncelik vereceğiz. Öyle bir sosyal fayda sağlayacağız.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version