Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’na linç girişimi davasında saldırgan cezaevine girmekten nasıl kurtuldu?

Kılıçdaroğlu’na linç girişimi davasında saldırgan cezaevine girmekten nasıl kurtuldu?


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Çubuk’taki linç girişimi davasında karar önceki gün açıklanmış ve saldırgan Osman Sarıgün, 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Sarıgün, cezaevine girmekten kurtuldu. Peki bu nasıl oldu?

Nisan 2019’da Ankara’nın Çubuk ilçesinde Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin Çubuk 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar, avukatları ile Kılıçdaroğlu ve diğer şikayetçilerin avukatları katıldı. Sanıkların son sözlerinin alınması ardından karar açıklandı.

DW Türkçe’nin haberine göre cenazede Kılıçdaroğlu’na yumruk atan tutuksuz sanık Osman Sarıgün’e üç ayrı suçtan toplam 6 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Ancak mahkeme, yasayı, olaylardan sonra kaçarken yakalandığı gerekçesiyle Osman Sarıgün’ün lehine yorumladı. Sargün’e verilen ceza sanığın geleceği üzerindeki olası etkisi göz önüne alınarak 5 yıla indirildi.

Mahkeme bununla da yetinmedi. Sarıgün’e ‘suç işlemeye alenen tahrik’ suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası ile ilgili ise ‘erteleme’ kararı aldı. Dolayısıyla Osman Sarıgün’e cezaevi yolu tamamen kapanmış oldu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version