Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KHK’lılar AİHM kapısında eylem yaptı: ‘Adalet, hemen şimdi…’

KHK’lılar AİHM kapısında eylem yaptı: ‘Adalet, hemen şimdi…’


Türkiye’de hak ihlallerine maruz kalan yüzbinlerce kişi adına Strasbourg’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde geniş katılımlı bir protesto gösterisi düzenlendi. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen eski diplomat Rumi Ünal, Avrupa Konseyi’ne ve AİHM  Başkanı Spano’ya, Türkiye’deki hukuksuzluğu uğrayanlar için harekete geçilmesi ve her geçen gün geciken adaletin yeniden tesis etmesi talebiyle bir mektup sundu.

24 SİVİL TOPLUM KURULUŞU KATILDI

Ünal, mektubu Strasbourg’taki eylemi organize öden 24 sivil toplum kuruluşu ve Peaceful Actions Platformu adına verdiklerini kaydetti.

Eylemde, Avrupa Konseyi Karma Parlamenterler Meclisi Birleşik Krallık Üyesi Jeremy Corbyn, kaçırılan KHK’lı Yusuf Bilge Tunç’un kardeşi Şefika Nur Kurt, işkence mağduru Zabit Kişi’nin eşi Zerrin Kişi, Yunan ERT televizyonundan belgeselci Thomas Sideris, gazeteci ve yazar Ahmet Nesin, KHK’lı hakim Kemal Karanfil birer konuşma yaptılar.

‘HER DESTEK ÇOK ÖNEMLİ’

Kaçırılan ve kendisinden 3 yıldır haber alınamayan KHK’lı Yusuf Bilge Tunç’un kız kardeşi Şefika Nur Kurt eyleme katılarak bir konuşma yaptı. Kurt, “AİHM’nin verdiği kararla ümitlerimiz sönmek üzere. O yüzden biz kayıp ailelerinin desteklenmesi konusunda yapılan her gayret, her destek çok kıymetli.” dedi.

‘GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR’

AİHM ve Avrupa Konseyi binalarının önünde Türkçe ve İngilizce “Geciken adalet adalet değildir”, “Mağdurlar burada hakimler nerede?”, “Türkiye’de zulme dur de!”, “Türkiye’de işkenceye dur de!” sloganları atıldı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version