Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Kentsel dönüşüm’ zulmü, 15 yaşındaki çocuğa ters kelepçe: Ne yapalım, çocuksa çocuk!

‘Kentsel dönüşüm’ zulmü, 15 yaşındaki çocuğa ters kelepçe: Ne yapalım, çocuksa çocuk!


‘Kentsel dönüşüm’ adı altında polis ablukasına alınan Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’nde vatandaşların elektrik, su ve doğalgazları kesildi. Mahkeme, Beyoğlu Belediyesi’nin bazı mahallelinin enerjileri kesilmesi ve tahliye edilmesi kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Ancak belediye mahkeme kararını dikkate almıyor. Mahallede polis ve vatandaşlar arasında gergin anlar yaşandı.

Polis, 15 yaşındaki çocuğu ters kelepçeyle gözaltına aldı: “Ne yapalım çocuksa çocuk!”

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’nde zoraki kentsel dönüşümde doğalgaz, elektrik ve suları kapılar kırılarak kesilen mahalle sakinleri gözaltına alındı. pic.twitter.com/jiv8vglBTp

— Yol TV (@YolTV) June 8, 2022

Polisin orantısız güç kullanması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. 15 yaşındaki bir çocuğa ters kelepçe takıldı. Vatandaşların “O daha çocuk!” tepkisi üzerine polis, “Ne yapalım, çocuksa çocuk.” dedi.

AKP’li Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların ‘riskli bölge ilanı’ nedeniyle zorla evlerinden çıkarıyor. İstanbul’un Beyoğlu ilçesine bağlı Fetihtepe mahallesinde kentsel dönüşüm adı altında bugün tahliyeler yapıldı, evlerin enerjileri kesildi. Mahalleli yaşananlara sert tepki gösterdi.

Polis barikatına tepki gösteren bir vatandaş, “İnsanları evinden ettiniz bir de canından mı edeceksiniz ya! Kadını orada yumrukluyorsunuz. 15 yaşındaki çocukları yumrukluyorsunuz. Bu mahalle duyarlı bir mahalle. Duruyorsak insanlığımızdan. Bu barikatları yıkar geçeriz.” şeklinde tepki gösterdi.

Okmeydanı Fetihtepe’de bir kadının polis işkencesine uğramasını bir başka mahalleli protesto etti:

🗣 “Burası Okmeydanı. Gerekirse bu barikatları ezer geçeriz.”

📽 @umuttastan_ pic.twitter.com/pmqVPFsWQD

— Emre Orman 🇵🇸 (@eemreorman) June 8, 2022

EN DÜŞÜK KİRA 5 BİN LİRA, BİZ NEREYE GİDELİM?

Bir başka vatandaş ise “Biz anlaşma yapmadık. Tek taraflı anlaşma yapıyorlar. Bizi 360 bin lira borçlandırıyorlar. 6 ayda bir zam gelecek diyorlar. Bize 1,500 lira kira yardımı yapıyorlar. En ucuz kira 5 bin lira. Biz nereye gideceğiz? Bize ‘nereye giderseniz gidin’ diyorlar. Yürütme durdurma kararına rağmen evlerimizin elektriğini suyunu kesiyorlar. Burada solunum cihazına bağlı insanlar var.” dedi.

BELEDİYE’DEN AÇIKLAMA

Beyoğlu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Bir süredir şehir yenileme projesi devam eden Fetihtepe Mahallesi 3550. Ada’da beklenen süreç başladı ve önceden tebliğ edilen hukuki sürede evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerinin binalarında elektrik, su ve doğalgaz erişimine son verildi. Evlerini tahliye etmeyen hak sahiplerine tanınan süre Ramazan Bayramı’ndan önce sona ermesine rağmen, bazı hak sahipleri evlerini boşaltmadı. Bugün İSKİ, İGDAŞ ve BEDAŞ ekipleri bölgedeki bazı binalara giderek verilen hizmetin sonlandırıldığını belirttiler.” denildi.

Koca bir mahalleyi işkenceyle yerinden ediyorlar!

Okmeydanı Fetihtepe mahallesinde “kentsel dönüşüm” adıyla halka rant için saldırıyorlar!#OkmeydanındaZulümVar pic.twitter.com/F1MBXTvi91

— UMUT-SEN (@Umut_Sendikasi) June 8, 2022

YARGI TAHLİYEYİ DURDURDU

Mahallelinin avukatı Onur Cingil, belediyenin söz konusu bölgenin riskli alan ilan edilmesi nedeniyle Beyoğlu Belediyesi’nin altyapı hizmetlerinin kesilerek bölgenin tahliye edilmesi kararına karşı çok sayıda dava açmıştı. İstanbul 4. İdare Mahkemesi bugün mahalleyle ilgili şimdilik yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Cingil “Yürütmesinin durdurulmasına karar verilen yerlerde altyapı hizmetlerinin kesilmesi ve tahliye işlemi yapılamaz” dedi.

KARDEŞİME KELEPÇE TAKTILAR 

Başka bir mahalleli Oğuz Çiftçi ise “Kardeşim Arda 15 yaşında. Gözaltına alındı. Evlerimizi korumaya çalışıyoruz. İmza vermediğimiz halde elektriksiz, susuz ve doğalgazsız bırakmaya çalışıyorlar. Biz evimizi vermek istemiyoruz. Hiçbir gerekçe sunmadan elektriğimizi kesmeye çalıştılar. Bunları konuşurken arbede çıktı. Kardeşimi ters kelepçe yapıp gözaltına aldılar. Şuan serbest bıraktılar.” diyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version