Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İYİ Parti İzmir Milletvekili Çıray, Erdoğan’ın “Camilerimiz yakıldı” açıklaması hakkında soru önergesi verdi

İYİ Parti İzmir Milletvekili Çıray, Erdoğan’ın “Camilerimiz yakıldı” açıklaması hakkında soru önergesi verdi


Çıray, önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yakıldığı iddia edilen camilerin açıklanmasını istedi ve adres bilgilerini sordu.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi Parkı protestolarıyla ilgili AKP’nin Kızılcahamam Kampı’nda yaptığı, “Camilerimiz yakıldı” açıklaması hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) soru önergesi verdi.

 

Çıray, önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan yakıldığı iddia edilen camilerin açıklanmasını istedi ve adres bilgilerini sordu. Bu camilere itfaiye ekiplerinin müdahale edip etmediğini soran Çıray, bu durumda yangına müdahale kayıtlarıyla camilerin hasar tespit tutanaklarının açıklanması gerektiğini belirtti.

 

İYİ Parti İzmir Milletvekili, “Bu kutuplaştırma siyaseti kimseye kazandırmaz. Eğer yakılan camilerle ilgili resmi kayıtlar kamuoyu ile paylaşılmazsa Erdoğan iftiracı bir Cumhurbaşkanı durumuna düşer” ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan Kızılcahamam Kampı’ndaki açıklamasında: “Bütün bunlar olurken, bunları savunan zihniyetten hiçbir şey olmaz. Polis araçlarımız, camilerimiz yakıldı. Bu kendini bilmezler tarafından işgal edildi” demişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version