Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki dava bugün görülüyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki dava bugün görülüyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 4 Kasım 2019’da İBB Başkanı İmamoğlu’nun Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde konuşmasına ilişkin “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum, bunun bedelini bu millet sana ödetecek” ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu da Soylu’nun bu sözlerine ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine, “31 Mart’ta seçimi iptal edenler, dünyada, Avrupa’da onların gözünde nereye düştüğümüze baksınlar. 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” demişti. İmamoğlu, mahkemede “Benim sözüm siyasi olarak seçimi erteletmeye çalışan siyasetçilereydi. YSK üyelerini kastetmedim” diye belirtmişti.

Cumhuriyet’in haberine İmamoğlu’nun YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. İmamoğlu’nun aleyhine karar çıkması ve söz konusu kararın Yargıtay tarafından da onanması durumunda CHP’li başkana siyasi yasak getirilmiş olacak.

İmamoğlu’nun memleketi olan Trabzon’da davayı değerlendiren yurttaşların “Erdoğan’a şiir okudu diye ceza verdiler, millet onu baş tacı yaptı. İmamoğlu’nun 15 bin oyla kazandığı seçim iptal edildi. 800 bin farkla kazandı. Millet kendisine yapılan yanlışı asla unutmaz” yorumları yaptığı aktarıldı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version