Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HDP eski Grup Başkanvekili Demirel hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı

HDP eski Grup Başkanvekili Demirel hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) hedef alan açıklamalarına karşı “Söylediklerini iade ediyoruz” dediği için hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dava açılan HDP eski Grup Başkanvekili ve milletvekili Çağlar Demirel’in yargılandığı dava, Diyarbakır 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Erdoğan’ın HDP’yi hedef alan sözlerine karşılık “Söylediklerinin hepsini kendisine iade ediyoruz” sözleriyle “Cumhurbaşkanının şeref ve haysiyetini rencide edecek şekilde yalvarıp diz çöktüğü olgusu isnadında bulunarak hakaret etmekle” suçlanan Demirel, iddianamenin kendisine tebliğ edilmediğini buna rağmen yakalama kararının çıktığını ve bu yakalama kararının kaldırılması talebinde bulundu.

Avukat Serdar Çelebi de müvekkilinin savunmasına iştirak ettiklerini ve müvekkiline dair çıkarılan yakalama kararının kaldırılmasını istedi. Cumhuriyet Savcısı da dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti.

Mahkeme, Demirel’e iddianamenin elden tebliğ edilmesine ve yakalama kararının kaldırılmasına karar vererek, duruşmayı 20 Aralık’a erteledi. (MA)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version