Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’ın sözleri fiyatlanıyor; Dolar 16,80’e dayandı, Euro 18 TL’yi gördü!

Erdoğan’ın sözleri fiyatlanıyor; Dolar 16,80’e dayandı, Euro 18 TL’yi gördü!


İktidar temsilcileri konuştukça Türk Lirası mum gibi giriyor. Döviz kurundaki yükseliş durdurulamıyor. Yıl içerisindeki zirveler dolar/TL’de 16,78; Euro/TL’de ise 18 liraya kadar tırmandı.

Konunun uzmanlarına göre piyasa, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün yaptıkları açıklamaları fiyatlıyor. Nebati, önceliklerinin enflasyonla mücadele olmadığını söylemişti. Erdoğan ise ‘faizlerin yükseltilmeyeceğini aksine düşürüleceğini’ net bir dille ifade etmişti. Erdoğan düşük faizle ihracat, üretim istihdam odaklı politikalara devam edeceklerini söylemişti.

Dolar/TL, geçen ay başlayan ve TL’de yüzde 10 değer kaybı ile sonuçlanan sert yükseliş ardından 16.50 etrafında birkaç gün sakin seyir izledikten sonra yeniden yükselişe geçti.

Dün 16,60’ın üzerine çıkan dolar, bugün de 20 Mayıs 2021 sonrası gördüğü en yüksek seviyeleri 16,78’in üzerine taşıdı. Benzer grafiklerle hareket eden Euro’da 18 TL’ye kadar tırmandı. Türkiye saati ile 16.00 sıralarında dolar 16,77, Euro ise 17,94 seviyelerinde işlem görüyor.

CDS risk primi 700 puanın üzerinde demirledi!

1 Mart’ta 592 olan CDS risk primi bugün 729 baz puanı gördü. Kredi risk primi, bir kredinin geri ödenmeme riskinin tespit edilmesini ve bu riske karşı kredinin sigortalanmasını sağlayan bir değerleme enstrümanı olarak tanımlanıyor. CDS’nin yükselmesi Türkiye’nin borçlanma maliyetinin artması anlamına geliyor. Ekonomide 500 üzeri, ‘olağanüstü kriz’ olarak tanımlanıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version