Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: İmzalanan muhtıra diplomatik zaferdir

Erdoğan: İmzalanan muhtıra diplomatik zaferdir


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya’nın başkenti Madrid’deki NATO Zirvesi’nin bitiminde basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan konuşmasında, zirveden hemen önce İsveç ve Finlandiya ile imzalanan mutabakatı ‘diplomatik zafer’ olarak nitelendirdi. 

Cunhurbaşkanı Erdoğan, “İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvuruları bağlamında yaşananlar, Türkiye’nin terör konusundaki kırmızı çizgilerini ortaya koymuştur.Hiç şüphesiz bu muhtıra Türkiye ve milletimiz açısından elde edilmiş diplomatik bir zaferdir. Muhtırada kayıtlı hususların uygulamasını titizlikle takip edecek, adımlarımızı buna göre atacağız.” şeklinde konuştu. 

Erdoğan ayrıca “Salı günü imzalanan mutabakat muhtırasının, Türkiye’nin hassasiyetlerinin anlaşıldığı olarak görüyoruz. Ancak bu başlangıçtır. Bu muhtıradaki konuların uygulanmasını takip edecek adımımızı buna göre atacağız” değerlendirmesinde bulundu.

İTTİFAKIMIZIN UKRAYNA’YA DESTEĞİ TAMDIR”

Konuşmasında Ukrayna’da devam eden savaşa değinen Erdoğan, “İttifakımızın Ukrayna’ya desteği tamdır. Fakat bunu, barış vizyonuyla ortaya koymalı, insani dramın bir an önce durdurulması için çaba göstermeliyiz”  dedi. Konuyla ilgili şunları söyledi: 

“Zirvenin dün gerçekleştirdiğimiz ilk oturumunda Sayın Zelenski bizlere hitap etti. Sürecin başından bu yana kendisi ile yakın diyalogumu sürdürüyorum. Aynı zamanda Sayın Putin ile de temas halindeyiz. Tüm çabalarımız barış içindir. Çatışma arttıkça ne yazık ki can kaybı da artmaktadır.”

“Türkiye olarak adil bir barışın kaybedeninin olmayacağına inanıyoruz.İstanbul süreci ile yeşeren umutları devam ettirmemiz gerekiyor. Elinin taşının altına koyabilen bir müttefik olarak rolümüzün takdirle karşılandığını gördük.

“Önceliğimiz bu krizin insani etkilerinin en aza indirilmesi. Ukrayna tahılının Karadeniz limanlarından ihracına yönelik BM planına yönelik katkılarımızı paylaştım.”

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version