Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Enflasyon yükünü bir müddet daha çekeceğiz, biraz daha sabır

Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘devlet düşmanı’ ilan etti


AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomiyi çok uzun bir süre daha düzeltemeyeceklerini itiraf etti. Erdoğan, “Kur dalgalanması, enflasyonda yaşanan ciddi yükseliş hepimizin canını sıkmıştır. Her ne kadar sistemi dengeye oturtmuş olsak da enflasyon yükünü bir müddet daha çekeceğimiz açıktır. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 4 saat sürdü. Toplantının ardından konuşma yapan Erdoğan, “Rusya Ukrayna savaşı bir kez daha göstermiştir ki, kendi projesi bulunmayan ülkelerin işi çok zordur.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Suriye sınırında güvenlik koridorunun eksikliklerini tamamlayarak orada yeni harekatlara başlayacaklarını söyledi. Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanı maaşına zam öngören maddenin ek bütçe kanunundan çıkarılmasını istedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Irak sınırlarımızı teröristlerin saldırılarından kurtaracak operasyonlarımız başarıyla sürüyor. Suriye sınırında güvenlik koridorunun eksikliklerini tamamlayarak orada yeni harekatlara başlayacağız.

Akdeniz ve Ege’de gereken tüm adımları atmaktan asla çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Efes 2022 Tatbikatı işte bu tablonun askeri boyutunu temsil eden bir örnek olarak başarıyla sonuçlandırılmıştır.

Marmaris’teki yangına 12 uçak 44’ü helikopter 3’ü İHA olmak üzere 60 hava aracı, 613 arasöz, 203 iş makinası, 5700’e yakın personel, 2100’ün üzerinde gönüllülerden oluşan bir ekiple müdahale edilmiştir bay Kemal. Dikkat et, Muğla’da büyükşehir belediyesi sende. Acaba ne yaptınız?

CHP’Lİ BELEDİYE NE YAPTI?

Ne gibi bir çalışma ortaya koydunuz? Büyükşehir belediyelerin itfaiyesi yok mu? Ama bizler ‘burası CHP belediyesidir’ demedik. Bakanlarımızla, tüm ekiplerimizle buraya indik, atılması gereken adımları yerinde aldık. Bundan sonra da olsa aynı şekilde atmaya devam ederiz.

Karadeniz gazı ülkemiz için bir umut ve moral kaynağı olmuştur. 4 sondaj ve 2 sismik arama gemisiyle arama faaliyetlerimizi kesintisiz aramaya kararlıyız. Yerin altında ne varsa azlığına, çokluğuna bakmayan milletimizin emrine vermeyi hedefliyoruz.

ADANA’DA PETROL BULDUK

Son dönemde Adana’da petrol arama çalışması yaptığımız 2 kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduk. Akdeniz’deki petrol arama çalışmalarımıza alenen karşı çıkan, Karadeniz’e burun kıvıran çevreler Adana’daki kuyulara Beylikova’dan da rahatsız olacaklardır ama artık kusura bakmasınlar.

BÜYÜYORUZ!

Büyüme kesintisiz devam ediyor. Cari fazla veren ticaret dengemiz var. Turizm toparlandı. Tarımda iyi sezon yaşadık. Sanayimiz harıl harıl çalışıyor. Konut projeleri adeta yok satıyor. Dünyanın pekçok ülkesinin finansal dengeleri yerle yeksan iken bir kısım mandacı iktisatçının Türkiye’nin üzerine adeta beton dökmeye çalışmasını esefle takip ediyoruz.

MİLLETİMİZDEN BİRAZ DAHA SABIR BEKLİYORUZ

Kur dalgalanması, enflasyonda yaşanan ciddi yükseliş hepimizin canını sıkmıştır. Her ne kadar sistemi dengeye oturtmuş olsak da enflasyon yükünü bir müddet daha çekeceğimiz açıktır. Milletimizden biraz daha sabır bekliyoruz.

İnşallah 2023’ün Şubat ve Mart aylarından itibaren enflasyonu makul ve daha aşağı indireceğimiz seviyeye çekmiş olacağız. Bu noktaya indirecekten sonra işimiz daha kolaydır.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version