Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan duyurdu; bağımlılıkla mücadelenin kapsamı genişliyor, nargile konusunda da hazırlık var

Erdoğan duyurdu; bağımlılıkla mücadelenin kapsamı genişliyor, nargile konusunda da hazırlık var


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nargilenin sigaradan daha zararlı olduğunu söyledi. Erdoğan, “Nargile sigaradan daha az zararlı değil. Tam aksine çok daha fazla zararı var. Bu zarardan da milletimizi kurtarmak için ona yönelik de bazı hazırlıklar yapıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması’nda konuştu. Sigaradaki vergileri devamlı artırdıklarını belirten Erdoğan, “Bundan dolayı da çok rahatsızlar. Hem suluda artırıyoruz hem sigarada artırıyoruz. Hayret! Aç, sefil geziyor ama onu almaktan geri durmuyor. Rakıyı almaktan, birayı almaktan geri durmuyor.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 4 gün önceki konuşmasında ise “Birileri çıkmış aç kaldık diyor. Aç kalan falan yok. Vicdansızlık yapma.” demişti. 

Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından bazı bölümler şöyle:

HER TÜRLÜ MADDEYİ KAPSAYACAK

Bilinen sigara markaları yerine, nargile, puro, elektrik sigara gibi ürünlere yönelerek bu mücadelenin arkasından dolanmak istenenler de yok değil ama biz hepsinin de farkındayız. Mücadelemizi tüm tütün ürünlerini, bağımlılığa yol açan her türlü maddeyi kapsayacak şekilde genişletiyoruz.

SİGARANI AT DİYE İŞARET EDYORUM, DEVAM EDİYOR

Burada da bir ufak sigara müzesi kurduk. Karşımdaki tabloya baktığım zaman baya güzel işler yapmışız. Bizde de araçta falan sigara kullanmak yasak ama herkes uyuyor mu maalesef. Araçta giderken bakıyorum, hem araba kullanıyor, bir eliyle de sigara içmeye devam ediyor. Ben işaret ediyorum at at diye, o şekilde devam ediyor.

HEM KURU HEM SULU İÇİYORLAR

Stadyumlara bakınca kusura bakmasın vatandaşım, sigara içiyor. Bu kurusu, sulusu da var. Biraysa bira farklı onları da içenler var, hem kuru hem sulu.

Elektronik sigara vs diyorlar, bunların hepsi aldatmaca. Elektronik sigara denilen, öbüründen daha farklı değil. Çok acımasız aslında, zarar vermeye devam ediyor. Hem keseye hem vücuda, bunlara fırsat vermeyeceğiz.

NARGİLE KONUSUNDA HAZIRLIK YAPIYORUZ

Nargile olayı ortada. Nargile sigaradan daha az zararlı değil. Tam aksine çok daha fazla zararı var, bu zarardan da milletimizi kurtarmak için ona yönelik de bazı hazırlıklar yapıyoruz. Onu da başarmamız lazım.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version